DUNAJ, SLOVAŠKA IN BEIRUT: "Kempinski Culinary Tour 2019" v hotelu Kempinski Palace Portorož

Piran

Letošnja jesen bo v hotelu Kempinski Palace Portorož kulinarično obarvana. Vodja kuhinje restavracije Sophia Marjo Povšnar bo gostil tri gostujoče kuharje iz Kempinski hotelov. Gre za šest kulinaričnih dogodkov, v sklopu katerih bodo trije kuharji prevzeli vajeti hotelske kuhinje ter gostom pričarali nepozabno izkušnjo.

V Portorož prihaja z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika z Dunaja, gorska pravljica iz Slovaške ter eksotična Libanonska hrana iz Beiruta.

31. avgusta ter 1. septembra bo gostoval Chef Miroslav Zamiška iz Grand Hotel Kempinski High Tatras, Slovaška. Kulinarična kariera Chefa Zamiške se je začela v domači Slovaški v mestu Stary Smokovec, kjer je imel v lasti svojo restavracijo. V želji po širitvi znanja in kuharskih obzorij, je chef odšel na delo v Nizozemsko ter Veliko Britanijo. Hitro po vrnitvi v rodno deželo je postal vodja Grand Restavracije v Grand Hotelu Kempinski High Tatras. Svojo filozofijo v kuhinji komentira kot "kuhanje je kot risanje slik, ki so dobrega okusa" in je znan po svoji igrivosti v jedeh, saj nenehno kombinira različne teksture ter eksperimentira s kombinacijami okusov.

14. in 15. septembra prihaja v restavracijo Sophija z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz dunajske restavracije Edvard v obliki Chefa Thomasa Pedeville iz hotela Palais Hansen Kempinski. Rojen v družino hotelirjev je chef Pedevilla že v mladosti našel svojo ljubezen do kulinarike ter je tekom svojega kuharskega izobraževanje deloval v številnih restavracijah širom Evrope, nagrajenih z Michelinovo zvezdo, kot so "Tantris" v Münchenu, "Ikarus" v Salzburgu ter "Vila Joya" na Portugalskem. Njegove južno tirolske korenine so takoj opazne ob pogledu na meni ter po imenih jedi, pri svojih krožnikih pa je znan po tem, da pripravi mešanico alpskega šarma z dotikom Mediterana.

28. ter 29. septembra bo v Portorožu gostil izkušen Chef Georges Mansour iz Kempinski Summerland Hotela in Rezorta iz Beiruta, z libanonsko kuhinjo. Nenehno iskajoč popolnost v svoji kulinariki je bil Chef Mansour nagrajen s častno diplomo s strani Francoskega gastronomskega instituta ter je znan po tem, da je v svoji karieri pripravil že ogromno konceptov za restavracije, med katerimi njegov zadnji projekt vključuje kombinacijo kuhanja v živo, Kanadske jastoge vrhunske kakovosti ter "signature aged" meso.

Cena pet-hodnega doživetja v restavraciji Sophija je 85 ali 120 evrov na osebo, z vključeno vinsko spremljavo s strani hotelskega enologa. Rezervacije sprejemajo na 05 692 7000 ali reception.portoroz@kempinski.comVeč informacij si lahko preberete na spletni strani hotela Kempinski Palace Portorož

Deli novico: