DRAMATIČNO POLICIJSKO ZASLEDOVANJE NA PRIMORSKI CESTI: Prevozil stinger in s praznimi gumami trčil v drog, voznika še iščejo

Kronika

Ob 22. uri so policisti cesti od Gradišča proti Podgradu vozili za osebnim avtomobilom madžarskih registrskih tablic in ga večkrat poskušali ustaviti, saj je nevarno prehiteval čez polno črto in vozil prehitro. 

Fotografija je simbolična.

Voznik na znake ni ustavil, ampak je peljal naprej, s svojo vožnjo pa ogrožal druge udeležence v prometu. Vozil je po obeh pasovih, vijugal po cesti in presegal dovoljeno hitrost. Pri Kozini so policisti postavili stinger, ki ga je prevozil, nato pa kljub predrtim pnevmatikam peljal naprej. Kmalu zatem je zapeljal na levi pas v nasprotno smer krožišča, čez krožišče na pločnik in travnato površino ter čelno trčil v steber javne razsvetljave. Voznik je iz vozila pobegnil peš. Policisti so ga intenzivno iskali na različnih relacijah, vendar ga za enkrat niso izsledili. Zbiranje informacij se nadaljuje.

Policisti Policijske uprave Koper so v sicer v zadnjem dnevu intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 166 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Kršenje javnega reda in miru

Popoldan je v Hrvatinih domačin kršil javni red in mir. Pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi je kričal, grozil in bil nasilen do sosedov. Ob prihodu policistov na kraj je s kršitvijo nadaljeval kljub jasno izrečenemu ukazu, naj preneha, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

Ob 20.50 so policisti v Pradah ustavili voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki je napihal 0,83 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Izoli je nekdo ponoči iz zaklenjenega kombija v garaži ukradli dve električni kolesi, vredni 9.000 evrov. Gre za kolo Cube, turkizno zelene barve, in kolo Scott, svetlo modre barve.

V Kopru je nekdo ponoči iz trgovine ukradel 6 klimatskih naprav, škode je za 5000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, od 6.00, do danes, do 6.00, obravnavali dve osebi. Na policijski postaji Ilirska Bistrica eno in PP Koper eno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Posta |  05 .08. 2020 ob  13: 54
Verjamem, da ga niso želeli izslediti. Res čestitke policiji, da ne zna predvidet , da nekdo, ki beži bo bežel do konca. Nobenega junaka ni bilo onstran stingerja, ki bi se podal za nekom z predrtimi pnevmatikami? Morda pa bo potrebno ponovno v policijsko šolo .
porkamalora |  05 .08. 2020 ob  13: 12
12
Z vsem spoštovanjem do uniforme, ampak tega resnično ne razumem, kako ti lahko pobegne človek s predrtimi pnevmatikami, potem pa še peš, tujec na domačem terenu. Drugič pokličte mene, bom angažiral dedka, bomo poslali njega za nepridipravi - ima obe novi gumici na berglah.