DOM GROFA DRAKULE POSTAL NOVA CEPILNA LOKACIJA: Na voljo je tudi brezplačen ogled pripomočkov za mučenje

Svet

Da bi k cepljenju proti covidu-19 spodbudili čim več Romunov, ki sicer pri odločitvi za ta korak v veliki meri omahujejo, bo po novem cepivo na voljo tudi obiskovalcem gradu grofa Drakule v Transilvaniji.

Cepljenje zaznamuje z vampirsko tematiko obarvana kampanja in tudi zdravstveni delavci, ki bodo obiskovalce gradu cepili s cepivom proizvajalca Pfizer, nosijo zaščitna oblačila, opremljena s podobo vampirskih zob. Med majskimi konci tedna se lahko tam brez predhodne najave cepi vsak, ki to želi, obenem pa bo deležen še brezplačnega ogleda razstave srednjeveških pripomočkov za mučenje, poroča britanski BBC.

Ukrep se uvršča v okvir prizadevanj za okrepitev cepljenja, do katerega naj bi imela zadržke približno polovica Romunov. Obenem se na gradu nadejajo, da bo kampanja po zmanjšanju števila turistov med epidemijo pritegnila več obiskovalcev. Grad Bran iz 14. stoletja leži v osrednji Romuniji, 170 kilometrov severno od Bukarešte. Z grofom Drakulo je povezan, ker naj bi tam živel zloglasni princ Vlad, na katerem temelji zgodba o Drakuli irskega pisca Brama Stokerja, še piše BBC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija