DOBRA ZASEDENOST HOTELOV BERNARDIN: V prihodnjih dneh začenjajo s prenovo, ki bo trajala do poletja (FOTO)

Piran

V Hotelih Bernardin so v času iztekajočih se jesenskih počitnic zabeležili 85-odstotno zasedenost, pri čemer so prevladovale družine, za katere so oblikovali tudi posebni animacijski program. Že v prihodnjih dneh pa se začenjata prenovi hotela Histrion in bazenov Lagune Bernardin, ki bosta zaključeni spomladi oz. do začetka poletja.

V času jesenskih počitnic so bili Hoteli Bernardin - družba v slovenskem primorju skupno upravlja s skoraj 1200 hotelskimi sobami - v povprečju zasedeni 85-odstotno, pri tem so bili vikendi in prazniki bolje zasedeni kot termini med delavnikom. V primerjavi z lanskim letom so beležili primerljivo zasedenost objektov. Sicer pa so v času počitnic prevladovale predvsem družine. Največ je bilo slovenskih gostov, med vikendi pa tudi nekoliko več Italijanov in Avstrijcev, so pojasnili za STA.

Temu primerno so v času praznikov in jesenskih počitnic doživetja usmerili v družinski segment. Tako so oblikovali posebni animacijski program za družine z iskanjem skritega zaklada in večernim pohodom z baklami. Odvijali so se tudi tematski zabavni programi, kreativne delavnice in različne rekreativne aktivnosti na bazenu.

Kot napovedujejo v Hotelih Bernardin, bodo po koncu novembrskih praznikov že v sredo začeli s prenovo hotela Histrion in bazenov kompleksa Laguna Bernardin. Zaključek prenove hotela z recepcijo, restavracijo in sobnim delom, ki zajema 274 sob, je predviden do konca aprila prihodnje leto, v bazenu in wellness centru pa bodo dela zaključena predvidoma do junija.

Za potrebe gradbišča bo od 11. novembra do konca marca prihodnje leto zaprto parkirišče Pirat, do 1. junija pa tudi trgovska ulica. V tem času bo na območju Bernardina veljal spremenjen prometni režim. S prenovo Histriona in bazenskega kompleksa Laguna v Hotelih Bernardin nadaljujejo investicijski cikel, ki jim ga je omogočila uspešno izvedena finančna sanacija. Lani so tako prenovili hotelske sobe Grand hotela Bernardin. 

Hoteli Bernardin še naprej upravljajo tudi izolski turistični kompleks San Simon, ki pa so ga prav tako lani prodali Kapitalski družbi (Kad) in Modri zavarovalnici. Nova lastnika sta v izolskem kompleksu že izvedla nekatere obnovitvene posege.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija