DIREKTNA POVEZAVA: Iz Ljubljane z vlakom v Trst

Slovenija

Direktna potniška železniška povezava iz Trsta v Ljubljano bo zaživela 9. septembra. Za vozovnico na omenjeni relaciji bo treba plačati osem evrov, iz Vidma do glavnega mesta Slovenije pa bo vozovnica stala 15,60 evra, poroča Primorski dnevnik.

Železniški povezavi, ki bo znova povezovala Ljubljano in Trst oziroma Videm, je na današnji seji zeleno luč prižgala deželna vlada Furlanije - Julijske krajine, ki je po poročanju Primorskega dnevnika neke vrste politični pokrovitelj dogovora med Slovenskimi železnicami (SŽ) in italijansko železniško družbo Trenitalia.

Sodobni električni vlaki

Mednarodni vlak Ljubljana-Benetke so ukinili decembra 2011, dve leti pozneje pa so uvedli čezmejno povezavo med Sežano in Opčinami. Na sodobnih električnih vlakih bo prostor za 272 potnikov in za trideset koles.

Italijanski državni prevoznik Trenitalia bo na relaciji predvidoma vozil dvakrat na dan.

Deli novico:

goričanka |  12 .08. 2018 ob  07: 01
Prenatrpani vlak iz N.Gorice do Jesenic ob poletnih vikendih je že kar stalnica, kar nekaj let.Ko je vagon ,ki je namenjen za kolesa poln gremo s kolesi kar med sedeže ,kjer so potniki.Tujci se zgražajo.Prekrana destinacija.ki bi lahk tržila še in še.
Odlično! |  11 .08. 2018 ob  13: 25
Velika pridobitev.
torej |  11 .08. 2018 ob  12: 59
jit z busom v trst in iz tam z vlakom v Ljubljano bo ceneje in hitreje kokr jit z avtobusom oz vlakom iz KP v LJ.
Justino |  11 .08. 2018 ob  11: 11
žal 40 let prepozno .
Skoda |  11 .08. 2018 ob  09: 22
Skoda da taksnih priloznosti,kot je ta povezava z vlakom oziroma ladjo,ki vozi med trstom in istrskimi mesti, ni izkoristil slovenski operater,ampak le italijanski. Priloznosti so dobre. Verjetno nima nihce niti ustreznih vlakov/ladij za to in tudi ce je kdo imel idejo, financne pomoci ne bo dobil.