DELA POTEKAJO PO PLANU: Olimpijski bazen v Kopru dokončan predvidoma do konca leta

Koper

Po nedavni odobritvi finančne podpore v višini skoraj šest milijonov evrov tako evropskih kot nacionalnih sredstev za projekt olimpijskega bazena na koprski Bonifiki se trenutno zaključujejo dela na strehi in fasadi. Dela potekajo v skladu s terminskim planom in bodo zaključena predvidoma do konca leta, pravijo na koprski občini.

Gradnja olimpijskega bazena je zaradi stečaja Primorja za več let zastala, nato je koprska občina poskušala projekt sprva realizirati v okviru javno-zasebnega partnerstva, a neuspešno. Zatem so se odločili, da bodo 8,2 milijona evrov vredno naložbo financirali iz proračunskih sredstev in mehanizma celostnih teritorialnih naložb, so spomnili na Mestni občini Koper.

Konec aprila je država za projekt odobrila finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot tudi nacionalni prispevek, in sicer v skupni višini 5,98 milijona evrov, od tega 4,78 milijona evrov evropskih sredstev. Preostali del naložbe predstavljajo lastna proračunska sredstva občine.

Dela potekajo po planu

Trenutno se zaključujejo dela na strehi in fasadi, izvajalec bo nato pričel z izvedbo strojnih in elektro inštalacij, tlakov ter ureditvijo bazenske školjke in bazenske tehnike. Dela potekajo v skladu z zastavljenim terminskim planom in bodo po ocenah občine zaključena predvidoma do konca leta.

Koper bo tako bogatejši za olimpijski bazen, ki izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo turnirjev. Bazen bo služil tako tekmovalnim kot rekreativnim plavalcem in vaterpolistom, ki bodo odslej imeli tudi bistveno bolj ugodne pogoje za treninge.

V okviru gradnje bodo poskrbeli tudi za vso spremljevalno infrastrukturo

V kletnih prostorih bodo tako uredili garderobe za športne klube in prostore za doping kontrolo, nadstropje višje pa še garderobe za obiskovalce bazena, slačilnice in sanitarije ter pisarne. Bazenski kompleks velikosti 8000 kvadratnih metrov zajema tudi tribune, vip ložo, večnamenski prostor in fitnes.

Kot napovedujejo na občini, bo objekt tudi energetsko učinkovit in varčen. Pri gradnji bazena se namreč uporablja najsodobnejša tehnologija in materiali, ki bodo omogočili tudi velike energetske prihranke, kar se bo odražalo še zlasti pri tekočih stroških za vzdrževanje objekta.

Deli novico:

@@zame prepozno |  17 .05. 2018 ob  07: 28
Popoo rab še kako potrebuje glasove on se to dobro zaveda zato pospešeno oziroma vse napore investicij vsmeril v volilno leto.
Besede predstavnikov občine da bo bazen energetsko varčen in nepotraten so samo besede -utopija saj se ve kdo gradi zakaaj gradi in kako gradi.Opisujejo vse kaj bo zgrajenega razen nikjer ni omenjen ogrevalni bazen ter otroški katera sta bila prvotno načrtovana seveda lokacija pod hotelom Grafista zato so ju izločili iz investicije.Na vseh slikah je opaziti samo župana v stilu nadzornika a podpisoval bo drugi.Sposobnost pravilne gradnje je na papirju ne pa ko je zgrajeno popravljaj kdo plača se ve ,zadnje sposobnosti ima Popovič..
Upravnik in plačnik obrartovalnih stroškov bi moral biti projektant in nadzor ne pa občina z davkoplačevalskim denarjem.
Hahahaha @zame prepozno |  16 .05. 2018 ob  16: 49
-4
Po tvoje je najbolje, da se tik pred volitvami nič ne dela, če ne je to propaganda.

Hahahahaha kaj pa ostala 3 in pol leta in ostali mandati pred tem? Vprasaj Mariborčane kaj so jim naredili zadnjih 16 let? Ali pa kranjčane, celjane... ali pa v Zagrebu kako je tam! Izvoli pa javi
@zame, prepozno | danes ob 12:40 |  16 .05. 2018 ob  15: 01
Kaj se ti ne zdi metanje peska v oči volilcem to, da se zadnje mesece pred volitvami dela (predvsem tista očem vidna "scenografska" dela), da se prikaže nekaj 1. kar bi npr. moglo že biti narejeno prej sredi mandata (oziroma že leta prej) 2. da se popravlja, tisto, kar bi moralo stati brez vzdrževanja kar nekaj let in da kljub temu. ostajajo vasi, ki leta 2018 nimajo osnovne infrastrukture, (je tam premalo volilcev ?hmm...) in itd...

To je propaganda, dragi PR.
Potrebovali bi malo spremembe.
@zame, prepozno |  16 .05. 2018 ob  12: 40
-4
Nikoli ni prepozno samo žal s takim razmišljanem smo zapfuli kr nekaj firm.

Propaganda? Za? A ti misliš, da Popovič rabi nov bazen, da dobi ponovno volitve? Eh ja... gradil je on tudi v prvem letu mandata samo tam besedna zveza za volitve ni šla iz vaših ust. Dej prosim si kaj novega izmislite, ker ste kopija kopirane kopije.
@Koper |  16 .05. 2018 ob  12: 36
-4
Ma pusti ti te internet junake, ki so samo močni na jeziku pa še tam niso, ker nimajo niti argumentov ali pa dejstev. Dobro, da imajo internet, ker drugače jim ostane samo se kafana za pljuvat čez druge.
Koper |  16 .05. 2018 ob  08: 35
-6
Nevoscljivi slovencki Ne privoscimo sosedu,bratu pa povrh vsega sami sebi ne priviscimo v svoji drzavi -obcini ,da imamo nekaj na kar smo lahko ponosni .Vsak kateri misli ,da je sposoben in obvlada della katera obravlja podjetje Grafist naj se upelje v delo ,mogoce pa mu le uspe .Ostalim kateti pluvate po zupanu Popovicu predlagam ,da kandidirate v naslednjih volitvah za zupana Kopra nogoce vam uspe porusit to ,kar je Popovic zgradil .
Denar |  16 .05. 2018 ob  08: 26
Kaj zdaj, kdo je zrihral denar?

Po moje je vlada zagotovila €€€
Popo pa na žalost samo Grafista
Zame, prepozno |  16 .05. 2018 ob  07: 53
10
Prej ali slej bi bilokateri župan zgradil tudi bazen... saj je v večjih mestih normalno imeti tudi bazen.
"PO PLANU" : Leta 1996 sem igral vaterpolo za Žusterno. Lepi časi. Že takrat se je obljubljalo, da se bo zgradil bazen. Koliko perspektivnih generacij je ostalo brez bazena za trenirat od takrat : sedaj je že pozno..

Pred volitvami, da se nadaljuje z deli...propaganda...
@@predlagam |  16 .05. 2018 ob  07: 30
"Prejšnje garniture pa niti pred volitvami niso imele kaj pokazat" - Katere prejšnje ?V obdobju zadnjih 16 let
@Kej |  16 .05. 2018 ob  06: 38
Popo ne rabi pred volitvami nič narediti pa ga bojo ponovno izvolili. Eeee ne pali ta fora.
Kej |  15 .05. 2018 ob  23: 34
Jo, jo, lokalne volitve so kmalu tu, ne nasedat folk... Dokončan do konca leta, dela grejo po polnu, itak... ne se pustit farbat. :)
Julka |  15 .05. 2018 ob  22: 03
-4
Bravo popsi, se ena bombasticna nalozba, zabari pa naj se pojejo od zavisti!
1