DA BO LOČEVANJE ODPADKOV ŠE BOLJ UČINKOVITO: Marjetica Koper uvaja mobilne ekološke točke z večprekatnim zabojnikom (FOTO)

Koper

Z današnjim dnem je Marjetica Koper postavila novo 'Mobilno ekološko točko' v centru krajevne skupnosti Gračišče. Gre za večprekatni zabojnik, ki uporabnikom omogoča še učinkovitejše ločevanje dodatnih 10 frakcij odpadkov.

Projekt 'Mobilne ekološke točke' dodatno poudarja pomen ločenega zbiranja odpadkov. V občini trenutno sistematično ločeno zbirajo že pet frakcij odpadkov: papir in karton (rdeč zabojnik), biološke odpadke (rjav zabojnik), steklo (zelen zabojnik), mešano komunalno embalažo (rumen zabojnik) in preostanek odpadkov (črn zabojnik).

Nova mobilna ekološka točka pa ponuja možnost ločenega zbiranja dodatnih 10 vrst odpadkov in sicer zdravil, PVC zamaškov, tonerjev, mobitelov in polnilcev, neonskih žarnic, žarnic, CD in DVD-jev, baterijskih vložkov, doz sprejev ter knjig in revij.

V naslednjih mesecih bo 'Mobilna ekološka točka', obiskala tudi druge krajevne skupnosti v zaledju in primestju, ter na ta način osveščala uporabnike. Količine zbranih odpadkov pa bodo pokazale, koliko so uporabniki dovzetni za še učinkovitejše ločeno zbiranje odpadkov. Na podlagi teh podatkov bo Marjetica Koper v nadaljevanju lahko prilagodila strategijo razvoja in nadgradnje obstoječe komunalne infrastrukture.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boršteran |  07 .06. 2023 ob  18: 44
Ja to je eno da dvigajo ceno na položnicah. A drugo pa mene zanima zakaj pomri vsem tem ločevanju njihovi zaoosleni zmečejo vse v eno vrečo ko praznijo smeti od stekla, plastike in mešani odpadki vse v ENO VREČO!! In nas dr..jo ce ne ločujemo
nylarazgotra |  07 .06. 2023 ob  17: 16
Ne rabimo! Tako samo dvigajo položnice.