ČUSTVENA IZPOVED 23-LETNE AFGANISTANKE O GROZODEJSTVIH TALIBANOV: "Ženske so vojni plen brez prihodnosti" (VIDEO)

Svet

23-letna študentka iz Afganistana je na Twitterju objavila video, v katerem je razkrila, da si talibani nasilno prilaščajo ženske, jim grozijo na ulicah …  Delila je tudi strašljive podrobnosti o tem, kako je policija evakuirala ženske z univerze v Kabulu. S sestrami je po njenih besedah ​​skrila vse dokumente, zlasti diplome. Zdaj, je rekla v boleči izpovedi, ničesar več ni. Vse je bilo izbrisano. Več sledi v intervjuju z mlado Afganistanko, ki ga je z njo naredila Masih Alinejad, novinarka ameriškega državnega medija Glas Amerike.

"Stara sem 23 let. Ženske, kot sem jaz, talibani prisilijo, da se poročijo z njihovimi borci. Poročno posilstvo je njihova različica Korana. Ženske smatrajo kot vojni plen," je dejala mlada ženska, ki se trenutno skriva zunaj Afganistana.

Kot poudarja, je v stalnem stiku z družino in prijatelji, ki so ostali v Afganistanu. Novice niso dobre, žensk na ulicah tako rekoč ni in obljube talibanov so govoričenje v prazno.

Na vprašanje, kaj želi povedati javnosti v svetu, je čustveno odgovorila: "Prosim, pomislite na prihodnost. Ne ostanite ravnodušni do poboja naših ljudi. Nočem, da se to ponovi čez 40 let. Ne nasedajte talibanom. Ubijajo ljudi, kot ste vi. V Afganistanu imamo veliko žensk, ki so močne kot  Michelle Obama in Angela Merkel. Zdaj bodo prisiljene, da se podredijo zakonom šeriata."

Ponovno je ponovila, da ljudje, kot je ona - ženska, rojena v Iranu in odrasla v Afganistanu - nimajo več prihodnosti. "Vaše skrbi, radosti, nič ni pomembno, ker ste iz Afganistana. Ko govorim o naših težavah, me obtožujejo, da govorim proti islamu. Ne briga me. To bom počela še naprej, ker razkrivam težave žensk. Ni me več strah, skrbi pa me za moje prijatelje, ki so ostali v Kabulu;" je pojasnila in poudarila naslednje:

"Pristala sem na pogovor z vami, ker govorite o ženskih stiskah, ki niso ujete na kamere. To so posiljene ženske, ki nimajo kamer, da bi to lahko dokazale in razkrile. Nihče jim ne bo pomagal. Moje solze ste videli zato, ker sem na varnem. Na območjih talibanske vladavine nihče ni varen. Prijatelji mi pravijo, da ne morejo zapustiti Kabula. Ko jih vprašam, zakaj niso odšli prej, pravijo, da so upali, da bo bolje," obupano pove Afganistanka. 

"Prepričana sem, da bodo poskušali preslepiti svet. Vidim, da imajo njihovi predstavniki Twitter račune. Za kaj že?" je še opozorila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .08. 2021 ob  14: 34
"Imperio", ne govori o nevladnikih, osmem marcu, kolesrjih..... govori rajši o fašistični vladi, RKC, neolibelarizmu, Natu, oboroževanju in nazadnjaštvu, ki vlada na svetu. Zgleda, da je svet padel v novi mračni srednji vek. Žal so vedno največje žrtve ženske, deklice in otroci.
Imperio  |  18 .08. 2021 ob  10: 44
Moški so padli na izpitu. Avganistan se vrača v petnajsto stoletje.
Ženske, matere, hčer... Otoke čaka trpljenje, ki ga povzročajo moški.
Kje so sedaj ti nevladniki, osmi marci, lenarcici, feninistke, levičarke, kolesarji, fajonistke?So tiho. Podpirajo to kulturo ubijanja žensk, deklic....

Ni slišati papeža. Islamska skupnost je tiha.
Slišati je celo priznanje talibanske vlade!
Biden največji bedak USA

Vaša tišina je odgovor.
Bodite prekleti za ve večne čase.