ČRNE ŠTEVILKE PO POŽARU TURISTIČNE LADJE: 33 mrtvih, enega pogrešajo

Kronika

Po požaru, ki je v ponedeljek izbruhnil na turistični ladji za komercialno potapljanje ob obali Kalifornije, so doslej našli trupla 33 ljudi, enega človeka še pogrešajo, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v sredo sporočile lokalne oblasti. Nesrečo je preživelo pet članov posadke.

Približno 22 metrov dolga barka, namenjena za potapljaške izlete, je zgorela in nato potonila pred otokom Santa Cruz v bližini Santa Barbare. Ognjeni zublji so barko zajeli v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah, ko je bila zasidrana pred otokom Santa Cruz približno 145 kilometrov zahodno od Los Angelesa. Na ladji Conception je bilo ob izbruhu požara 39 ljudi.

Ko je izbruhnil požar, je pet članov posadke skočilo v morje, rešila jih je jadrnica, ki je plula v bližini. Šesti član posadke in potniki so spali v podpalubju in so zaradi ognja najverjetneje ostali ujeti na ladji. Do torka so našli posmrtne ostanke 20 ljudi - 11 žensk in devetih moških, do srede pa še 13. V sredo so nadaljevali iskanje še enega pogrešanega"Naša prednostna naloga je skušati najti zadnjo žrtev in tudi predmete, ki nam bi pomagali razjasniti, kaj se je zgodilo," je povedal šerif okrožja Santa Barbara Brian Olmstead. Vzrok požara ni znan, preiskava še poteka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija