ČAS, KO BOLJ ODPREMO SRCA, A NE ZA VSE ENAKO: Zapuščena in podhranjena pred vrati koprskega zavetišča išče topel dom (FOTO)

Koper

Začel se je veseli december, čas radosti, veselja in praznovanj. Čas, ko ljudje bolj odpremo svoja srca, a kot je že običajno, ne za vse enako. To je psička, ki so jo prejšnji teden pustili pred vrati obalnega zavetišča za živali. Še ena izmed žalostnih zgodb o človeški nespameti, pohlepu in egoizmu. Ko živali, ki ti je dajala vso ljubezen in si bil nekaj časa središče njenega sveta, preprosto ne rabiš več. Zlorabiš njeno zaupanje in jo zavržeš. Zagotovo bo takšen človek na enak način zavrgel tudi sočloveka ob prvi priliki, ko mu ne bo več potreben. Morda bo ob tem čutil vsaj toliko slabe vesti, da bo žival zapustil pred vrati nekoga, za katerega ve, da bo zanjo poskrbel.

To je psička, ki so jo prejšnji teden pustili pred vrati Obalnega zavetišča za živali. Tamkajšnjim oskrbnikom nihče ni sporočil, da jo bodo pripeljali. Zjutraj, ob začetku delavnika, so jo preprosto našli pred vhodnimi vrati. Kot so zapisali na Facebook profilu zavetišča, je zelo prijazna, nosi kovinsko ovratnico, a ni čipirana. Zato do podatkov njenega lastnika ne morejo priti. Ostala je pri njih, kjer ji bodo poskušali najti nov dom, predvsem pa novega in bolj prijaznega lastnika.

Tik pred pričetkom prazničnega, decembrskega časa so sicer na vladi poskrbeli za dober fiasko. Napredek pa je vsaj v tem, da živali niso več opredeljene kot 'stvari'. Ob tem lahko računamo le še na dovolj velik pritisk javnosti oziroma državljanov na politike, da se bodo 'spametovali' in bo Slovenija tudi na področju skrbi za živali stopila med bolj napredne države.

Psička, ki je bila puščena pred vrati obalnega zavetišča, na žalost ni edina, ki išče streho nad glavo in ljubečega lastnika.

To je Sila, štiriletna samička, ki se zelo rada zadržuje v bližini človeka in je izredno igriva. Z drugimi kužki se dobro razume in je zelo ubogljiva.

Mila je mešanka, rojena leta 2009. Je prijazna, zelo rada se crklja, ne mara pa biti privezana. Raje ima sprehode v naravi, kjer lahko prosto teka.

Om je samček pasme rottweiler, rojen leta 2009. Je čipiran in kastriran. Lastnik ga je pripeljal v obalno zavetišče, ker sam zaradi svoje starosti ni več mogel primerno skrbeti zanj. Njegova dlaka je črna, okrog oči, po trupu in hrbtu pa ima nekaj belih vzorcev.

Iks je mešanček srednje rasti, rojen leta 2013. Je zelo prijazen in ne mara biti sam, zato nujno potrebuje pozornost, ker v nasprotnem primeru glasno joka. Z drugimi kužki se zelo dobro razume.

Nero je mešanček, rojen leta 2008, zelo prijazen in miren. Rad ima sprehode in crkljanje.


Za kakršnekoli dodatne informacije o posvojitvi lahko pokličete na brezplačno številko zavetišča 080 88 49 ali na 031 771 551.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  04 .12. 2019 ob  15: 18
vseved, včasih bi bilo dobro prepovedat tudi kakšnemu človeku živeti v bloku, hudobnih, tečnih, nesramnih in pokvarjenih ljudi ne manjka
Kristjan |  04 .12. 2019 ob  06: 16
Čas je, da se prepove pokvarjene in hudobne ljudi. Sploh tiste, ki svoje frustracije zdravijo z izživljanjem mad šibkejšimi. Srečno kuža ♡
vseved |  03 .12. 2019 ob  17: 14
-6
Čas je, da se prepove posest psov v blokih in strjenih naseljih , čas je, da se uvede obvezno šolanje bodočih lastnikov psov.