ČAKANJE PRED POŠTO V KOPRU RAZJEZILO DOMAČINA: "Zakaj si razlagajo zakone po svoje in notri spuščajo enega po enega z maskami?"

Koper

Pošta Slovenije je zaradi sproščanja ukrepov s ponedeljkom vzpostavila običajno poslovanje, kar pomeni, da poslovalnice ponovno poslujejo po običajnem delovnem času, torej tudi ob sobotah. Našega bralca pa je ob tem razjezil ukrep, ki ga še vedno izvajajo. Na glavni pošti v Kopru je bil v ponedeljek vstop v poslovalnico še vedno dovoljen le eni osebi naenkrat, in še to z masko, pravi domačin.

Pošta 6104 Koper na Kolodvorski cesti

Bralec je svoje nestrinjanje z varnostnimi ukrepi, ki se jih še vedno poslužuje Pošta Slovenije, izrazil na družbenem omrežju. "Ne moreš verjeti. Danes (1. junij, op. a.), kljub zakonom, da v zaprtih prostorih, če imaš razmak več kot 1,5 metra ni treba nositi mask, si glavna pošta v Kopru razlaga zakone po svoje in spušča notri enega po enega z maskami. Kam gremo? Psihično nas uničujejo," je zapisal in na Facebookovo stran Regionala pripel spodnjo fotografijo v dokaz. Ob tem je dodal, da je pošta na Kolodvorski cesti 9 v Kopru dovolj velika, da bi v notranjosti poslovalnice lahko bilo več oseb hkrati, saj naj bi merila okoli 300 kvadratnih metrov.

Pošta Slovenije nam je v odzivu na naša vprašanja odgovorila, da so s 1. junijem resda ponovno vzpostavili običajno poslovanje, da pa še naprej izvajajo določene varnostne ukrepe, ki so v tem obdobju potrebni in izhajajo iz smernic ter navodil pristojnih institucij. "Ker nevarnost širjenja bolezni covid-19, kljub preklicu epidemije, še vedno obstaja, so sprejeti preventivni ukrepi za zmanjšanje tveganja okužb. Med drugim je sprejet tudi ukrep omejevanja števila strank v prostoru za stranke glede na velikost samega prostora," so zapisali.

Ali poslovalnica na Kolodvorski ni dovolj velika?

A omenjena poslovalnica na Kolodvorski cesti bi morala biti dovolj velika, da bi lahko istočasno sprejela več oseb. Zakaj so torej morale stranke čakati pred vrati in vstopati posamično? "Ker je na pošti 6104 Koper v določenem obdobju število oseb v prostoru za stranke preseglo število, za katerega smo ocenili, da še zagotavlja omejevanje širjenja bolezni covid-19, je pošta pristopila k omejevanju vstopa," so nam pojasnili.

Pred vhodom v poštne prostore so izobešena obvestila za stranke, v katerih je zapisano priporočljivo število oseb, ki se lahko sočasno zadržuje v notranjosti pošte. Konkretno je lahko na pošti 6104 Koper na Kolodvorski cesti sočasno v prostoru za stranke do 15 oseb, razlagajo na Pošti Slovenije.

Za vstop v poštne prostore zaenkrat še veljajo tudi ostali preventivni ukrepi, kot so razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, prezračevanje prostora in zagotavljanje varnostne razdalje med osebami, še dodajo na pošti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  04 .06. 2020 ob  07: 32
Ma kaj ste vsi prbiti ? Kaj za vsako lukno si bo nekdo zmišljeval pravila. V štacuni nas je lahko 50 z maskami na pošto po eden ? Kaj res ne zastopiste za kaj gre. Se mi prav smilite . Pa peljite si krekmena domov , boste lahko skoz pomirjeni in čakali na pogubni konec. AMEN.
bubobubo |  03 .06. 2020 ob  16: 24
madonca, kakšna tragedija stati zunaj na svežem zraku v lepem pomladnem dnevu, namesto se tlačit v zaprtem prostoru, nekateri so pa res zateženi in vedno najdejo nekaj za godrnjat
pinkopalinko |  03 .06. 2020 ob  13: 43
Pošta je itak država v državi. Ima monopol in se ji jebe za svoje stranke. Po drugi strani ji pa itak država predpisuje cene. Za malo denarja še manj muzike. V vseh institucijah, ki se morajo malo potruditi za zadovoljstvo svojih strank si pač predpise tolmačijo strankam v prid. Pošta pa se jih drži še bolj papeško od papeškega. Če bo v predpisu nekje pisalo X ali Y, si bo to nekdo, ki se mu jebe za stranke, tolmačil kot X in Y in dodal še kakšen Z.

Hecni pa ste mi mazohisti, ki uživate čakati v vrsti, po možnosti na vročem soncu. Vsak normalen človek se vpraša, če je to res neobhodno, če se da drugače urediti, kaj bi bilo, če bi bilo, itd. Saj vprašat ni greh, svoboda govora pa tudi v janšistokraciji zaenkrat še vedno obstaja. Vi pa kar vdano kot kup telet na poti v klavnico, če pa kdo kaj pripomne čez to, pa hop po njem. Od manjka zdravil v krvi naprej, pa do naukov iz šole, pa do zmerjanja. Če bi bil janšist bi vas zdaj ozmerjal z levaki, pa nisem. Tudi z desničarji vas ne morem, ker ti uživajo korakati v vrsti, ne pa čakati v vrsti.

Najbolj pa se v tej državi itak cenijo pravice zaposlenih. Stranke so itak samo v nadlego. Če se niso okužile vse tiste gospe, ki dnevno hodijo v Trst negovat starčke, pa vsi tisti kamijonisti, ki so nam iz Italije vozili sadje in zelenjavo, se tudi tete na pošti ne bojo. Tam itak že od že od nekdaj imajo visoke steklene pregrade na šalterjih.
Danjel |  03 .06. 2020 ob  11: 32
glede na to da splošni zdravniki prepdisujejo pomirjevala (apaurin, helex) vsakemu drugemu, bi prej rekel je to blo kratki stik ker ni blo pomirjeval v krvi.
Ištrijan |  03 .06. 2020 ob  11: 11
Domačin, malo se pomiri in štej do 10. Že v osnovni šoli so nas učili kako se lepo, kulturno, potrpežljivo stoji v vrsti eden za drugim. Marsikdo je že pozabil.....obnovitev ne bi škodila!
Lili |  03 .06. 2020 ob  10: 51
-1
Ma kaj težiš? Pač pošta ima svoje ukrepe in se jih boš držal in pika! In itak bedaki...ukrepi so, da VAS zaščitijo IN da zaščitijo zaposlene, ki moraj cel dan vdihovati zrak od vsakega ki pride v njihov prostor! Boš preživel verjemi - odmačin občan!