GUBERAC JE NAPOVEDAL: "Grafist bo nasproti banke zgradil podzemno garažno hišo"

Koper

Primorske novice poročajo, da je koprsko podjetje Grafist sredi decembra kupilo skoraj 5000 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče ob Ferrarski in Ljubljanski ulici v Kopru, kjer bi pred leti moral zrasti poslovno-trgovski objekt Levji grad. Grafist je za zemljišče, ki ga je kupil na dražbi v izvršilnem postopku IP Obala, odštel 1,4 milijona evrov. Na gramoznem parkirišču nasproti banke Intesa Sanpaolo namerava Grafist po poročanju časnika zgraditi podzemno garažno hišo.

Ante Guberac (desno zgoraj) na tej parceli načrtuje gradnjo podzemne garaže. 

Kot poročajo Primorske novice, se Anteju Gubercu z Grafista zdi projekt gradje poslovnega centra tržno zanimiv, a pri oceni, ali se bodo ob številnih odprtih gradbiščih v mestu lotili še tega, je ostal previden. Za časnik je napovedal, da se bodo zagotovo lotili gradnje podzemne garažne hiše, glede gradnje poslovnega objekta pa se bodo odločili kasneje.

Grafist bo januarja sicer začel pripravljati dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja za ureditev nadzemne garažne hiše ob stavbi Feršpeda. V prihodnosti nameravajo zgraditi garažno hišo še na parkirišču ob študentskem domu Villa Domus, še poroča časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija