BRITANSKI PRINC SE JE OPRAVIČIL ZA PROMETNO NESREČO: Na Otoku se je vnela razprava glede starejših za volanom

Svet

Britanski princ Philip se je vendarle opravičil za prometno nesrečo, ki jo je povzročil pred dobrim tednom dni. V pismu, ki ga je 97-letnik napisal žrtvi Emmi Fairweather, je zapisal, da "globoko obžaluje" njene poškodbe, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Rad bi, da veste, kako zelo mi je žal za moj del krivde v nesreči ... zelo sem skrušen zaradi posledic," je zapisal v pismu, ki ga je objavil časnik Sunday Mirror. Princ je 17. januarja povzročil prometno nesrečo, v kateri je ob zavijanju na glavno cesto nedaleč od kraljeve posesti v Norfolku na vzhodu Anglije spregledal avtomobil. Sam jo je odnesel brez poškodb, medtem ko sta bili voznica in potnica v avtomobilu znamke Kia lažje poškodovani.

Fairweatherjeva, ki si je v nesreči poškodovala zapestje, je kasneje časniku Sunday Mirror potožila, da se princ ni opravičil. Sedaj je časnik objavil kopijo njegovega pisma poškodovani udeleženki. "Nesreča me je pretresla, a mi je zelo odleglo ob novici, da nobena od vaju ni bila resneje poškodovana," je v pismu, ki nosi datum 21. januar, zapisal Philip. "Izvedel sem, da ste utrpeli zlom roke. Za to mi je globoko žal," je dodal.

Philip, ki je s svojim ravnanjem in šalami večkrat dvigoval obrvi, se je leta 2017 umaknil iz javnega življenja, aprila lani so mu zamenjali kolk. Njegova prometna nesreča je na Otoku sprožila razpravo o tem, ali naj bi bilo starejšim še dovoljeno voziti. Philipa so sicer kmalu po nesreči znova opazili za volanom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija