BRITANKA ZA UMOR DOŽIVLJENJSKO ZA ZAPAHE: Izrek obsodbe prvič spremljale tudi televizijske kamere (VIDEO)

Kronika

Britanska osteopatinja Jemma Mitchell, ki je junija lani v Londonu obglavila svojo prijateljico 67-letno Mee Kuen Chong, je bila v petek v Londonu obsojena na dosmrtno zaporno kazen oziroma vsaj 34 let zapora. Mitchellova je postala prva ženska, katere obsodbo so v živo prenašala po televiziji v Angliji in Walesu, poroča britanski BBC.

Jemma Mitchell in njena žrtev, Mee Kuen Chong; foto: Facebook/Phil Lewis

Mitchellova bo zaradi umora morala odsedeti najmanj 34 let

Med oteževalnimi dejavniki sta bila tudi to, da je umor izvedla zaradi zaslužka, in način, kako je ravnala s truplom Chongove, je dejal Sodnik Richard Marks, ki je njen zločin označil za "srhljiv in globoko pretresljiv."

Postala pa je tudi prva morilka in prva ženska, ki so jo v Angliji in Walesu obsodili v televizijskem prenosu, potem ko so bila spremenjena pravila, ki so omogočila prisotnost kamer v sodnih dvoranah, poroča BBC.

Na sojenju na londonskem sodišču Old Bailey je bil prikazan posnetek Mitchellove, ki je junija 2021 z velikim modrim kovčkom prišla na dom svoje žrtve. Po več kot štirih urah je odšla s kovčkom, ki je bil videti poln in težak.

Dva tedna po umoru se je Mitchellova odpeljala mesto Salcombe v jugozahodni Angliji. Truplo brez glave so v bližini mesta pozneje našli dopustniki, glavo pa so po policijski preiskavi našli v bližini.

Sodnik Richard Marks

Tožilstvo je trdilo, da je Mitchellova umor vdove načrtovala, potem ko se je z njo spoprijateljila v cerkveni skupini. Ko ji je Chongova odrekla 200.000 funtov za popravilo propadajoče hiše v vrednosti štiri milijone funtov, ki si jo je delila z materjo v Londonu, pa jo je Mitchellova ubila in ponaredila oporoko, da bi podedovala večino njenega premoženja, vrednega več kot 700.000 funtov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija