BREZPLAČNA AKCIJA PREVZEMA NEVARNIH ODPADKOV: Preverite, kdaj vas bodo obiskali

Koper

Marjetica Koper v torek, 22. marca, pričenja s prvo letošnjo brezplačno akcijo prevzema nevarnih odpadkov. S premično zbiralnico bodo v prihodnjih dveh tednih obiskali 60 različnih lokacij v koprski in ankaranski občini. V dopisu, ki so ga prejeli občani poleg februarske položnice za odvoz odpadkov, lahko preverite, kdaj bodo obiskali kateri kraj. Ker gre za odpadke, ki so lahko nevarni za podtalnico in druge vodne vire, zrak ali prst, je njihova pravilna oddaja še toliko bolj pomembna.

Med 22. marcem in 2. aprilom lahko občani Kopra in Ankarana oddajo različne vrste nevarnih odpadkov, ki so se jim nabrali doma. Delavci Marjetice Koper bodo s posebej opremljenim vozilom sprejemali stare akumulatorje, baterije, neuporabna zdravila, pesticide, čistila, topila, kisline, barve, lake, motorna in jedilna olja, neonska in halogenska svetila ter embalažo, ki je onesnažena z nevarnimi odpadki. Odpadke morajo uporabniki oddati v originalni embalaži in ločeno od drugih vrst.

Brezplačna akcija je razdeljena na dva dela, zato je potrebno dobro preveriti, kdaj bodo obiskali katere kraje. V prvem tednu bo mogoče nevarne odpadke oddati v krajevnih skupnostih Koper-center, Žusterna, Za gradom, Semedela, Olmo-Prisoje, Škocjan, Vanganel, Bertoki, Pobegi-Čežarji, Sv. Anton, Hrvatini, Škofije, Ankaran in prvi del Črnega Kala. V drugem tednu bodo nadaljevali s pobiranjem v Črnem Kalu in v krajevnih skupnostih Podgorje, Zazid, Rakitovec, Gračišče, Gradin, Marezige, Boršt in Šmarje.

Na Marjetici se vnaprej zahvaljujejo vsem za doprinos k čistejšemu in bolj varnemu okolju.