BREZ OVINKOV V IZOLO: Nova vpadnica odprta!

Izola

S simbolno odstranitvijo signalizacije o zapori ceste so opoldne dokončno predali v uporabo krožišče pri izolski komunali in vpadnico, na katero se navezuje. S tem v Izoli niso le zaključili cikla izgradnje krožišč v mestu, pač pa bo nova pridobitev omogočila sprostitev širšega investicijskega cikla, je prepričan župan Igor Kolenc.

Krožišče z direktno navezavo na vpadnico bi morali zgraditi že avgusta lani, vendar je gradnjo ustavil gradbeni inšpektor, saj je občina za gradbeno dovoljenje zaprosila naknadno. Gradbeno dovoljenje je postalo pravnomočno konec decembra, ko so zopet stekla dela. Z gradbenimi deli so zaključili prejšnji mesec, v četrtek pa so na občini prejeli tudi uporabno dovoljenje. Na občini niso čakali in so promet skozi krožišče sprostili že danes.

Če bi se obnašali kot država, bi promet sprostili šele v ponedeljek, vendar so na občini želeli ljudem dati cesto čim prej v uporabo, "ker so že dovolj časa čakali zaradi neumnosti birokracije", je ob odprtju nove pridobitve komentiral Kolenc.

Župan pričakuje "domino efekt"

Okoli 130.000 evrov vredna naložba pa ne pomeni samo zaključka cikla izgradnje krožišč v Izoli, ampak z njo pridobivajo vhod v mesto, saj so uporabno dovoljenje dobili tudi za glavno krožišče in vpadni del. Župan zdaj pričakuje "domino efekt" in sprostitev investicijskega cikla. Odprtje vpadnice in krožišča bo namreč omogočilo začetek gradnje Petrolove črpalke ob njem, ki že ima gradbeno dovoljenje, ter nove naložbe na območju starih Stavbenikovih objektov in na območju IMP.

Kolenc je sicer opozoril na nesmisel zavlačevanj z izdajo dovoljenj, ki so mu bili priča, saj je krožišče, ki so ga danes predali v uporabo, izdelano natančno tako, kot so ga nameravali zgraditi že septembra lani. Dokler bodo država in njene institucije iskale razloge, zakaj se kakšna stvar ne da, namesto da bi iskale čim bolj enostavne in racionalne rešitve, pa tovrstna zavlačevanja Kolenca niti ne čudijo.

Deli novico: