Bossman zavrnil ponujeno službo v EU

Pod lupo

Za letošnji prvi april smo v uredništvu tuhtali, kaj bi lahko "podtaknili" med naše novice. Nekaj, kar bo verjetno. Prišli smo do zamisli in zapisali, da je piranski župan Peter Bossman prejel povabilo za službo v Organizaciji združenih narodov. Kot kaže, le nismo brcnili v temo, saj je podobno ponudbo župan le nekaj mesecev kasneje res prejel. 

Bossman na zasedanju ARLEM-a v Bruslju

V zadnjem času so se namreč razširile govorice, da je Peter Bossman prejel ponudbo za službo v Evropski uniji, kar so za Regional potrdili v njegovem kabinetu. A službe ni sprejel. "Sem župan najlepše občine, ki ima potencial in pred nami je veliko izzivov. Vsakič, ko kolegom v Bruslju pokažem fotografije lepot piranske občine, so navdušeni in mi kar malo zavidajo. Tako da odločitev ni bila težka," je pojasnil. O tem, kakšno službo so mu ponudili, pa Bossman ni želel govoriti.

Bossman je sicer zelo dejaven v evropskih krogih. Od leta 2011 je član Slovenije v Odboru regij v Evropski komisiji. Isto leto je bil izvoljen za člana komisije za zahodni Balkan, katere naloga je pomagati BiH ter Srbiji pri pripravah za vstop v EU. Poleg tega je član Evro-sredozemske skupščine lokalnih in regionalnih oblasti (ARLEM) in podpredsednik komisije za ekonomske, socialne in teritorialne zadeve (ECOTER). Leta 2013 je bil v Marseillu imenovan v politični svet t. i. mediteranske pobude. 

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

giovanni delle terre  |  18 .07. 2013 ob  18: 52
ne dovolim da greš!
vesiljko vroci |  18 .07. 2013 ob  13: 48
Sprejmi delo in nas pusti pri miru. To bi bila resitev za naso dragoceno obcino.
leoni |  18 .07. 2013 ob  13: 04
ma hvala bogu, naj gre cim prej da se ga rešmo in ostale njegove druzbe...
franky |  17 .07. 2013 ob  23: 54
opažam da ste postali BOSSMAN PORTAL brišete komentarje ki niso prav nič žaljivi le odražajo nestrinjanje z nesposobnimi župani
pepi |  17 .07. 2013 ob  23: 50
-1
dobro da je odpovedal on ker evropa rabi take kekce kot je on kaj bo pa naredil ko še komunicirati z slovenci ne zna
najbolj koristet bi bil v gani pa čimprej naj se vrne da ne bo v občini piran še večja škoda
Papillon |  17 .07. 2013 ob  20: 51
in resi nas vsega hudega (ko greste v OZN, g. Bossman)
nika |  17 .07. 2013 ob  19: 44
Vse bolj ugotavljamo, da se EU odtujuje od ljudi, da deluje celo v nasprotju z interesi in pričakovanji ljudi in vse bolj v interesu velekapitala pa se sprašujemo zakaj. Seveda, ko pa ima takšne kalibre tipa PB, ki se je žal odločil, da bo nadaljeval s povzročanjem škode piranski občini. Če mu volivci ne bodo preprečili (zlo)namere...
Skiro |  17 .07. 2013 ob  12: 01
Sej ze dela v EU.
xy |  17 .07. 2013 ob  09: 47
Prosim da zame napoveste dobro plačano službo v Bruslju, hvala :))