Borgijce bodo snemali tudi v Gorici

Film

Del prizorov priljubljene TV-serija Borgijci oz. The Borgias bo sneman v naši neposredni bližini, in sicer v stari Gorici. Za vloge statistov v filmu ustvarjalci serije vabijo tudi slovenske državljane. Avdicija za vloge statistov bo potekala prihajajoči konec tedna v Šempetru pri Gorici.   

Celotni izjavi Polonce Bergantič lahko prisluhnete tukaj.

Polonca Bergantič iz Galaxia Films je kolegom z Radia Capris zaupala,  da bodo ustvarjalci TV-serije Borgijci potrebovali okrog 300 statistov, ki bodo na Goriški sceni odigrali različne vloge – vloge mimoidočih, plemstva ter duhovščine. Za kašne prizore točno bo šlo, je še skrivnost, saj ustvarjalci serije scenarija do TV-uprizoritve ne smejo izdati.

Snemanje v Gorici bo potekalo od 28. do 30 januarja, deli serije, posneti v Gorici, pa se bodo na italijanski televiziji predvajali ob koncu leta, medtem ko bodo na slovenske male zaslone prišli predvidoma v letu 2015.  

Na avdicijo za statista se lahko prijavijo vsi polnoletni državljani Republike Slovenije ali prebivalci Furlanije - Julijske krajne. Avdicija bo potekala ta petek med 12.00 in 18.30 v Primorskem tehnološkem parku na mejnem prehodu v Šempetru pri Gorici.