BOLNIŠNICA VALDOLTRA Z NOVIM DIREKTORJEM: Imenovali edinega kandidata, razkrili podrobnosti preiskave ortopeda

Ankaran

Svet zavoda Ortopedske bolnišnice Valdoltra je na današnji redni seji imenoval novega direktorja zavoda. To je postal Radoslav Marčan, ki je bil tudi edini kandidat, ki se je prijavil na javni razpis, so sporočili iz Bolnišnice Valdoltra. Ortoped Simon Kovač, ki se je znašel pod drobnogledom NPU pa še naprej uživa popolno zaupanje vodstva bolnišnice.

Radoslav Marčan

Potem, ko je komisija za odpiranje ponudb pregledala poročilo o izpolnjevanju razpisnih pogojev in predstavitvi programa dela za naslednje mandatno obdobje ter opravila razgovor z edinim kandidatom Radoslavom Marčanom, so ga člani sveta soglasno imenovali za novega direktorja Ortopedske bolnišnice Valdoltra, za obdobje štirih let. Da bo imenovanje veljavno, morajo pridobiti soglasje vlade.

Se je pa svet zavoda seznanil tudi s preiskavo, ki jo vodi Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zoper zaposlenega v bolnišnici Valdoltra, ortopeda Simona Kovača. "Dogodek obžalujemo in pričakujemo, da bodo postopki čim prej zaključeni in očitki razjasnjeni," so sporočili iz bolnišnice Valdoltra.

Kot je znano, je pred štirimi dnevi v Ortopedski bolnišnici Valdoltra potekala hišna preiskava, NPU je preverjal navedene sume pri predstojniku medicinske dejavnosti endoprotetike sklepov, ortopedu Kovaču. Ta je vse obtožbe radikalno zanikal. "Prav absurdno, česa naj bi me obdolžili. Prejemal naj bi podkupnine, tudi od ljudi, ki jih v življenju nisem videl. Tukaj ni podlag za obtožbe, ker nisem naredil nič nezakonitega!" je za javnost povedal Kovač.

"Nacionalni preiskovalni urad je preverjal korupcijske sume na ravni enega posameznika iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra (OBV), ne pa zavoda. Preiskovali so posle povezane z javnimi naročili ortopedskih protez v obdobju od leta 2008 do 2011.  Preiskovalci so vstopili v OBV ob 6.20 in zapustili bolnišnico ob 15h. Zasegli so določen del poslovne dokumentacije," so danes sporočili iz bolnišnice Valdoltra.

V vodstvu bolnišnice verjamejo, da bodo korupcijski sumi ovrženi. "Velika večina jih namreč izvira iz 'aktivnosti' podjetja Emporio Medical d.o.o., ki je v preteklosti dobavljalo medicinske pripomočke, predvsem kolčne proteze, Ortopedski bolnišnici Valdoltra, nato zašlo v finančne težave in na koncu pristalo v stečaju," pojasnjujejo v OBV. Kovač še naprej oziroma 'do dokazane morebitne krivde' uživa popolno zaupanje vodstva OBV.

Deli novico:

ala ala |  15 .05. 2018 ob  23: 47
niso vsi zdravniki tam v Valdoltri slabi.
Kiks |  15 .05. 2018 ob  22: 42
Lepo je povedal, da je šel iz Švice zaradi izgorelosti zaradi potovanj. Kar se tiče dela pa je spoznal sistem ki funkcionira na način da se lahko posvetiš pacientu maksimalno. 15 pacientov na dan, vsakemu se v Švici posvetijo maksimalno in spoštujejo tudi pojasnitveno dolžnost. In res je, v Valdoltri ga niso želeli ker je opozarjal na korupcijo. Ne jemljite zadev iz konteksta, preberite celoten članek v Primorskih odmevih, ne samo pol!
Ker |  15 .05. 2018 ob  22: 37
-1
ni bil skorumpiran kot ostali so Loredana v Valdoltri mobingirali.
@Kiks |  15 .05. 2018 ob  22: 22
Izgorelost je bila, a ne zaradi dela temveč zaradi potovanj v domovino, k otrokom. Tako da ne govorite in ne spreobracajte besed.
@DBL naj povem, da ni nikakršen blefer. Imel je pogum oditi v tujino in izkusiti sistem, ki funkcionira. Dal je odpoved medtem ko so vsi ostali v coni udobja. Nihče ga ni izgnal, ne zavajajte!
@Elen |  15 .05. 2018 ob  21: 29
sklepam, da ti tam nisi bila nikoli "operirana" !!... ? je tako ?
Elen |  15 .05. 2018 ob  18: 46
Mislim,da je Valdoltra ena redkih zeli strokovnih,prijaznih bolnišnic v Sloveniji!!!
V zgled bi morala biti vsem ostalim bolnišnicam!!!
d.o.o. |  15 .05. 2018 ob  17: 10
mesarji
tam |  15 .05. 2018 ob  14: 47
v Valdoltri je ena sama korupcija. Prodajajo se tudi po prostorih ZPIZ-a v Kopru; preverljivo in dokazljivo!!... ( Hero in podobni... ).
DBL |  15 .05. 2018 ob  09: 03
DBL jje blefer ki mu ga ni para, zakaj je moral iz švice skoraj je bil izgnan pa ne bom pisal, ker pač bi mi verjetno zbrisali
@Kiks |  15 .05. 2018 ob  08: 38
Kiks, če lažeš, potem to počni kakovostno. V intervjuju (Primorski odmevi, april 2018, stran 11) je sam DBL priznal, da se je iz Švice vrnil zaradi izgorelosti. Tam je imel 15 pacientov na dan, pri nas jih ima 40. Za 4x nižje plačilo. Očitno pri nas ni tako slabo, če za štiri krat manjše plačilo dela 2,5-krat več in ni izgorel. ;)
Kiks |  15 .05. 2018 ob  08: 14
-7
Ortoped Bešič Loredan je na to opozarjal, a ga zato niso želeli v Svetu zavoda Bolnišnice Valdoltra. Odšel je v Švico, da se prepriča, kako je delati v sistemu, ki funkcionira. Po tej izkušnji se je vrnil v Slovenijo s prepričanjem, da kljub vsemu premoremo toliko pameti in vzpostavimo sistem, ki funkcionira. In prav je tako, potrebno še je izpostaviti in opozoriti na napake in jih skušati popraviti. Pri nas žal drugače ne gre, kot vstopiti preko politike v ta sistem in skušati zadeve obrniti na bolje. Dajmo mu priložnost, slabše kot je že ne more biti.
Istrijan | danes ob 06:45  |  15 .05. 2018 ob  07: 50
tvoj primer je pljunec v morje; povsod se čaka, tudi v valdoltri
1