BO PO SHODIH SLEDIL ŠE BOJKOT? "Vsi s torbami na ramenih pred matične šole, računalniki naj ostanejo izklopljeni"

Koper

Takoj po dopoldanskem shodu v Kopru in drugih primorskih krajih, se je po družbenem omrežju Facebook pričel deliti nov poziv - k bojkotu šole na daljavo.

Za ponedeljek, 1. februarja, je napovedan bojkot Zooma oziroma pouka na daljavo po celi Sloveniji, tako v osnovnih kot srednjih šolah, "kot opomin vladi in ministrstvu za šolstvo za njihove neprimerne ukrepe ter neodgovorno ravnanje z otroki, učiteljskim kadrom in prebivalci Slovenije," piše v pozivu, ki kroži po družbenem omrežju Facebook. "Hkrati s tem se izraža podpora učiteljicam, učiteljem, ravnateljem, ravnateljicam in otrokom, ki si zaslužijo življenje brez pritiskov in restrikcij ter primerno in varno okolje za njihovo delo ter ustvarjanje."

Pozivajo, naj se otroci jutri zjutraj torej ne udeležijo pouka na daljavo. "Otroci rabijo vrstnike, učitelje, učne izkušnje in ne Zoom!" še piše v pozivu.

V obalni skupini SMO - Skupna moč občanov med drugim pozivajo, da se otroci namesto pred računalnike jutri zjutraj odpravijo pred svoje šole. "Jutri, 1. februarja, naj računalniki ostanejo izklopljeni. Vsi pred svoje matične šole s šolskimi torbami, v znak, kaj si naši otroci želijo," so zapisali.

Danes sem se resnično počutili ponosen, da sem del vseh vas. Postavili ste se za svoje pravice kot zmagovalci. Sedaj pa...

Objavil/a SMO - Skupna Moč Občanov dne Nedelja, 31. januar 2021

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  01 .02. 2021 ob  10: 19
Kokodek@
Jaz grem danes v Rim. Ti pa pojdi v pic.. mater...
kokodek |  01 .02. 2021 ob  07: 50
"Cazzimpero", kaj pa če bi tudi kam šel....
kokodek |  01 .02. 2021 ob  07: 48
podpiram odprtje šol in vrtcev in če že ne smejo biti v razredu, je prav, da gredo ven,da so na svežem zraku, se razmigajo in pogovarjajo. Če bi bilo to pod vodstvom učiteljev, bi bilo odlično za vse !!!!
Cazzimperio  |  01 .02. 2021 ob  07: 06
Če so v Sloveniji šole zaprte lahko greste v Srbijo, Hercegovino, Kosovo....
Tam je vse lepo, imajo šole odprte tudi ob nedeljah in prrznikih.
vseved |  31 .01. 2021 ob  21: 58
Zanimivo, kako so vsi kar naenkrat na strani učiteljev. Ko bodo spet v razredih pa grožnje z odvetniki, jeb..je vsega po spisku , ustrahovanje,...
kokodek |  31 .01. 2021 ob  21: 01
Bravo starši in otroci!!!!