BLAMAŽA IZOLSKEGA POSLANCA? Kako 'kiks' v oddaji Studio City pojasnjuje Gregor Perič (VIDEO)

Izola

Izolski poslanec in vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič je v oddaji Studio City pred nekaj dnevi precej ponesrečeno izjavil, da je slovensko pravo nadrejeno evropskemu pravu. Izjavo je sicer pozneje zanikal na Twitterju, mi pa smo pridobili njegovo pojasnilo celotne situacije.

Gregor Perič

V oddaji je beseda med drugim tekla o tem, ali je postopek imenovanja delegiranih tožilcev zaključen in kdo naj jih predlaga, pa tudi o tem, ali je slovenska zakonodaja nadrejena ali podrejena evropski.

Peričeva izjava, da je slovensko pravo nad evropskim, je sprožila val ogorčenja na družbenih omrežjih, zaradi odgovora pa je postal tudi tarča posmeha. Facebook komentatorji mu med drugim očitajo, da je "produkt koktejla napiflanih in spranih možganov" in, da ga je moral voditelj Marcel Štefančič kar trikrat vprašati, če resno misli, "preden se je ta očitno odločil, da bo vseeno skočil v bazen, pa čeprav je prazen".

eu pravo (1)

O nadrejenosti evropskega prava. Gregor Perič, Stranka SMC

Objavil/a Studio City dne Sreda, 01. december 2021

Vodja poslanske skupine SMC je svojo izjavo že zanikal na Twitterju. "To nikakor ne drži! Bo pa z manj skakanja v besedo tudi manj nesporazumov pri vprašanjih in odgovorih," je zapisal, ob tem pa priložil tudi spletno povezavo do izjave o njegovi viziji Evrope na spletni strani SMC, ki je bila objavljena 22. maja 2019, le nekaj dni pred evropskimi volitvami.

Kot je za Regional pojasnil Gregor Perič, je bilo voditeljevo vprašanje postavljeno črno-belo, "odgovor pa ne more biti črno-bel". "Imamo področja, v veliki večini primerov je tako, kjer je evropsko pravo nadrejeno, imamo pa tudi področja, kot sta šolstvo in zdravstvo, kjer je nadrejeno nacionalno pravo," je pojasnil.

Dodal je še, da ga je voditelj pri dotičnem vprašanju dvakrat zmotil, prav tako tudi druga gostja oddaje, Tina Heferle z Liste Marjana Šarca.

Marcel Štefančič

"Ker sem narobe razumel vprašanje kot tako, sem odgovoril napačno," je priznal Perič.

"Zaradi tega odgovora sem se znašel v precej nesrečni situaciji," je še priznal izolski poslanec in dodal, da to "ne pomeni nobenega obrata v politiki, ideologiji ali kakorkoli, ne z vidika stranke in ne z mojega vidika. Svoje poglede glede tega sem skušal pojasniti že v kampanji za evropske volitve," a kot pravi, je tedaj prevladal fokus na drugih, medijsko bolj odmevnih temah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .12. 2021 ob  09: 29
21
Še par mesecev in bo ta videl parlament samo še od zunaj.
Ben |  03 .12. 2021 ob  08: 05
18
Bolj ko so trdi komentarji, bolj kažejo na lastno jezo ob zmoti, ki smo jo storili na zadnjih volitvah. Prihodnjič bo treba volit z večjim premislekom!
Stiv Rivs |  02 .12. 2021 ob  23: 31
30
Perič je diplomoran politolog.
Na državnozborskih volitvah 2018 je bil v okraju Izola s 727 glasovi oz. 12,45 % izvoljen za poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije.
727 glasov so temu gospodu dali možnost, da aktivno sodeluje pri rušenju demokracije, vsaj te za katero smo na referendumu izbrali samostojnost.
Ob času referenduma je Perič imel 6 let.
Ne vem, če kdo od teh 727 obžaluje svoj glas.
Obala1 |  02 .12. 2021 ob  21: 46
29
Obstaja ena resnica ki je govoril moj nono ze dolgo casa nazaj, Će nisi za nic potem je politika tvoje edino upanje :-)
Pjero Shriba |  02 .12. 2021 ob  17: 37
39
Ma bogi Perić.
Kaj se sedaj vleče ven s takimi izgovori.
Jasno je, da glede na politično situacijo, Marcel ni mislil na šolsko pravo.
Naša vlada bi rad bila kot Poljska in zato je Marcel načel to temo.
Perić pa kot poslušen pudl odgovori tako, kot JJ želi.
Stiv Rivs |  02 .12. 2021 ob  17: 16
46
Ma ke štronco.
Pojma nima o najbolj pomemnih zadevah.
Celo je mislil gor v Bruselj kot poslanec kasirat 20.000 na mesec.
Tega pajaca so volili izolski kreteni, ki jih ni malo.
Nekaj časa je bil celo podžupan, nato se je zlizal tam gor v Ljubljano.

Ni panike.
Naslednje poletje bo prodajal angurije na tržnici, skupaj s Simonovičem.
Pero intanto je odgovoren za nacistične akcije te vlade.
vseved |  02 .12. 2021 ob  17: 11
31
Kaj se zgodi tem ljudem,ko enkrat pridejo v stolček? Naenkrat zgubijo stik z realnostjo, podivjajo , dobijo občutek vsemogočnosti...
Obala1 |  02 .12. 2021 ob  15: 08
44
Dve stvari st tukaj čudni In to, da ta pajac gre na TV ceprav se zaveda, da nima ne znanja ne krizme ne retorike za enega nastopaca ( od dalec se vidi, da dela tisto ker mu šef pove, da mora govorit )…In drugo, sprasujem se kdo je sploh volil tega pajaca? Kako je on sploh lahko prisel v parlament …tuhtam razloge vendar se vedno ne razumem
ojoj |  02 .12. 2021 ob  15: 00
27
@ManofSteel, pa ti poznaš razliko med komunistom in komunjaro? To ti je kot med SD in SDS samo, da so sledni bivši. Pa lp
japajade |  02 .12. 2021 ob  14: 44
28
ManofSteel@, jaz ga bom prvi grdo pogledal in potem poslušal, kaj imaš za povedat ali prebrat, če sploh znaš brati! Mogoče si pozabil vzetí tableto ali dve na zaprtem oddelku, kjer te že near-no pričakujejo, da se vrneš ! Ne obremenjuj se s številom komunistov, ker do tja ne znaš šteti, prej pomisli na to, koliko policajev bo moralo zopet varovat tistih nekja maloumnih desničarskih duš , ki v pomankanju uma sledijo pokvarjeni politiki JJ !
Res da imam še od prve Janševe vlade prepoved, ma pri tebi in tebi podobnim se ne bom vzdržal!
kokodek |  02 .12. 2021 ob  14: 15
32
"ManofSteel", komunisti so vsi zbrani v SDS. Pazi, da te ne bodo preganjali po uradni dolžnosti.
ManofSteel |  02 .12. 2021 ob  14: 02
-41
Perič TI SI CAR ! Najmočnejši Izolan te ima red. Samo naj te nekdo proba grdo pogledat...pa mu bom jaz prebral čituljo...hahahaha
1