AKVARIJ PIRAN V VESELEM PRIČAKOVANJU: To bo nova generacija hobotnic (VIDEO)

Piran

V piranskem Akvariju se bodo kmalu razveselili 'nove generacije' moškatnih hobotnic. Naraščaj so pričakovali, zato so bili pri rednem praznenju bazena še posebej previdni. Gnezdo in bodočo mamo so že preselili v karantenski akvarij, kjer bodo v miru počakali na 'dan D'.

Moškatne hobotnice so zelo vestne in predane matere. V zimskem času so vse manj aktivne, več se zadržujejo med skalami in nehajo jesti. A kljub temu, da se ne prehranjujejo in počasi hirajo, jajčeca vztrajno varujejo, čistijo in oskrbujejo s kisikom, so zapisali v Akvariju Piran.

V jesenskem času ste lahko opazovali moškatne hobotnice v Akvariju, ki pa so z začetkom zime postale vse manj aktivne, so se zadrževale med skalami in prenehale jesti. Med rednim praznenjem bazena smo pričakovali prijetno presenečenje, zato smo se ga lotili zelo previdno. Razveselili smo se hobotnice z gnezdom polnim jajčec in jih skupaj preselili na varno v karantenski akvarij. Moškatna hobotnica (???????????????????????????? ????????????????????????????????) je zelo vestna in predana mati. Kljub temu, da se ne prehranjuje več in počasi hira, vztrajno varuje, čisti in oskrbuje s kisikom svoja jajčeca. Če pozorno pogledate, boste v njih že opazili drobne črne pikice, oči razvijajočih se hobotnic. Univerza na Primorskem / University of Primorska Arheološki park Simonov zaliv

Objavil/a Akvarij Piran dne Četrtek, 02. februar 2023


Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija