80 OBNOVLJENIH PLEZALNIH SMERI NA KRAŠKEM ROBU: "Adut", ki podaljšuje turistično sezono

Koper

Koprska občina je v okviru projekta LAS Istre – Oživimo podeželje, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja – Evropa investira v podeželje, prenovila 80 plezalnih smeri na območju Ospa, Črnega Kala in Mišje peči. V sklopu projekta, v katerem sodelujejo še Občina Ankaran, Občina Izola in Kolesarska mreža Obala – Društvo za kolesarsko zagovorništvo, je na območju Kraškega roba očistila in obnovila tudi pet pohodnih tematskih poti.

Kraški rob je v zadnjih desetletjih priljubljen cilj za vse, ki iščejo plezalne izzive. Zaradi ugodnih vremenskih pogojev je plezanje na tem območju možno ob vseh letnih časih. Strme prisojne pečine in milo podnebje sta kot nalašč primerna za zimski plezalni oddih, takrat so tudi najbolj obiskane, kar ugodno deluje na podaljšanje turistične sezone. Naravna plezališča sooblikujejo turistično ponudbo lokalne skupnosti, ponekod so celo njen osrednji del.

Projekt se bo nadaljeval tudi v letu 2022, ko bo koprska občina obnovila dodatnih pet pohodnih poti in 70 plezalnih smeri. Ob tem bo izpeljala več promocijskih aktivnosti in poskrbela za ponatis zemljevida kolesarskih poti na Kraškem robu. Projekt se bo zaključil januarja 2023.

Vrednost projekta znaša 214.873,2 evra, od katerih bo 145.322,8 evra sredstev evropskega kmetijskega sklada.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  13 .11. 2021 ob  18: 05
Najprej je treba malo shujsat...