220 ŽIVALI IN POSADKA UJETI V KOPRSKEM ZALIVU: Že več kot mesec dni čakajo na zeleno luč

Koper

Da ladja čaka na dovoljenje za odvoz tovora iz pristanišča in da se to lahko zavleče, ni v pomorskem svetu nobena posebnost. A v tem primeru gre za zelo poseben primer. Sredi Koprskega zaliva je namreč že od 10. oktobra zasidrana ladja Mira, ki na svojem krovu prevaža 220 živali.

Ladja Mira bi morala iz koprskega pristanišča v Izrael odpeljati 220 živali, ki jih je kupec kupil na Madžarskem, a že od 10. oktobra čaka na ustrezna dovoljenja izraelskih oblasti, razkriva Tjaša Škamperle. V Koprskem zalivu je tako ujetih 220 glav goveda. "Kupec se je odločil, da bo živali s tovornjaki odpeljal v Romunijo, a tudi za to potrebuje dovoljenja veterinarske uprave," je za Radio Koper povedal agent Zlatan Čok.

Kot je dodal Čok, gre za žive živali, za katere je čas izredno pomemben. Živali so trenutno sicer v hlevih koprskega pristanišča, ki pa so namenjeni za tranzitni promet in ne za dolgo bivanje.

Na ladji pa je medtem ujeta posadka. "Del posadke se je moral zamenjati, nekaj je bilo bolnih, ladjar čaka tudi nekaj rezervnih delov," je pojasnil Čok, ki opaža, da je svetovni trg prevoza živali na psu.

Kupec je imel do zdaj že okoli 50.000 evrov stroškov. Kot še ugotavlja radijska novinarka, bo v najslabšem primeru dvignil roke od tovora, ki bi v tem primeru ostal v Kopru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  20 .11. 2019 ob  07: 28
Eko,zdej bodo aktivisti zagrabli
max |  19 .11. 2019 ob  18: 39
-2
Bodo dragi ti hamburgerji.