20 let informacij, zabave, odlične glasbe in dobre družbe

Koper

Do-bra-družba. Raaaadio Caaapris. Tako nekako, če jo poskušate sami pri sebi zapeti, gre špica Radia Capris. A to je le zadnja, čeprav jih je bilo ogromno. Med seboj so bile različne. Nekaj skupnega pa vendarle imajo. Že 20 let so prepoznavni znak lokalnega radia, ki je od majhnih korakov zrasel do najbolj poslušane radijske postaje na celotnem območju, kjer oddaja. 

Radio Capris je začel z oddajanjem 24. decembra 1993. Prvi prostori so bili v Šmarjah, od koder se je prvič javil sedaj že pokojni Branko Kodrič, eden od soustanoviteljev radia, poleg Dorijana Maršiča, Marinka Hrvatina in Mirana Bavčarja.

Od tedaj je radio prehodil dve desetletji dolgo pot. Zato je prišel čas za slavje in obsežno retrospektivo. Na jubilej so se caprisovci pripravili zelo resno in hkrati zabavno. "V prihodnjih dneh bo izšla publikacija, ki zajema zgodovino radia. Od njegovih začetnih korakov do današnjih dni. Opremljena bo s slikami, čestitkami znanih oseb in seznamom vseh oseb, ki so kadarkoli delale na Caprisu," je pojasnil odgovorni urednik Mitja Čehovin, ki je prevzel levji delež pri obeležitvi jubileja.

Se obeta nov Caprisov koncert?

V ponedeljek so v jutranjem programu že začeli pogovore z nekdanjimi voditelji, direktorji in uredniki, ki so močno zaznamovali svoje obdobje. Tako so v studio že gostili Marinka Hrvatina, Dorijana Maršiča, Tomija Valanta, Laro Baruca, Alena Končarja in Igorja Kobala..V prihodnjih dneh bodo na vrsti še znana imena, kot so Adi Voh, Jernej Čopi, Iztok Presl, Lorella Flego, DJ Lovro, Iztok Nova Easy, Aleksander Pahor, Boštjan Klun in številni drugi. S prihodnjim tednom pa bodo v popoldanskem času pričeli tudi serijo intervjujev s sedanjimi voditelji.

"Vsebine prepletamo tako v etru Radia Capris kot tudi na naši Facebook strani, kjer objavljamo stare fotografije. Razmišljamo tudi o tem, da bi poleti naredili eno reprizo Caprisovega koncerta. Pravo rock žurko. Prava žurka v prostorih radia, kamor vabimo vse poslušalce, pa bo tokrat 20. decembra, ko se res nadejamo čim večjega obiska in obljubljamo še bolj pester program kot pri običajnem dnevu odprtih vrat," je še pojasnil Čehovin.

Jubilej Radia Capris bomo spremljali tudi na Regionalu, kjer si boste lahko prebrali zanimive intervjuje, anekdote in zgodbe, ki so zaznamovali najbolj poslušan radio na Obali.

Deli novico:

pino |  06 .12. 2013 ob  11: 36
odlica glasba...parola grossa...!