19-LETNIK, KI JE UMRL NA PARKIRIŠČU NAKUPOVALNEGA CENTRA, JE IZGINIL ŽE ŠEST DNI PREJ: Nekaj v zgodbi ne prepriča

Kronika

Ibrahim Afridi, 19-letnik pakistanske narodnosti, ki so ga 4. januarja našli mrtvega na parkirišču nakupovalnega centra Il Giulia v Trstu, je izginil iz centra za migrante, ki ga upravlja združenje ICS, šest dni prej. Prijavo izginotja naj bi po informacijah portala Trieste Prima v noči med 28. in 29. decembrom 2021 prijavilo to isto združenje pod vodstvom Gianfranca Schiavoneja.

"Zgodba ima zelo temne okvirje, slika je bolj kompleksna tako v smislu dogodkov kot na družbenem nivoju. Ibrahim je imel čisto 'kartoteko', bil je fant, ki nam je prinašal veliko zadovoljstvo, daleč od stereotipa, s katerim so ga opisovali v novicah," je dejal vir iz centra za migrante.

Rekonstrukcija preiskave govori o ropu, ki se je končal tragično. Osumljenci so se pretvarjali, da so policisti in napadli Ibrahima. Izpovedi govorijo o mamilih, zlasti o hašišu, ki ga je skupina želela ukrasti 19-letniku pakistanskega porekla. Toda poleg tega, kar imajo na razpolago preiskovalci, Schiavoneja nekaj v tej zgodbi ne prepriča: "Nikoli ni zapustil centra, še nikoli se ni zgodilo."

Po opravljeni obdukciji in pridržanju mladih, ki so bili vpleteni v zločin, se preiskava nadaljuje. Medtem ICS sodeluje s pakistanskimi in italijanskimi oblastmi za repatriacijo trupla, da bi lahko družina mladeniča pokopala doma. Predaja naj bi se zgodila v naslednjih dneh, še piše Trieste Prima.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija