17-LETNIK IZSILIL PREDNOST 19-LETNICI: V nesreči pri Sv. Antonu poškodovan mopedist

Kronika

Včeraj ob 16.42 je v Sv. Antonu prišlo do trčenja med 17-letnim voznikom mopeda in 19-letno voznico osebnega vozila. Na kraju so policisti ugotovili, da je mopedist izsilil prednost voznici in s tem povzročil prometno nesrečo. Zoper mopedista, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Vse fotografije so simbolične.

Kraje električnih koles

Preko noči je neznani storilec v Strunjanu, iz parkiranega avtomobila ukradel dve električni kolesi znamke Specialized in s tem lastnika oškodoval za skupno 4.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba. Neznanec je električno kolo ukradel tudi v Kopru. Gre za kolo znamke Torpedo E-City, vredno 1.300 evrov. Tudi v tem primeru storilcu sledi kazenska ovadba.

Prometne nesreče

Ob 6.14 je na cesti od  Podgrada proti Materiji prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo tovornjaka - cisterne. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik tovornega vozila poskušal preprečiti trk s košuto, ki je stekla na cesto in pri tem zapeljal s ceste. Cisterna je bila prazna, nastala je le manjša materialna škoda. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. Cesta je bila zaradi reševanja tovornega vozila nekaj časa popolnoma zaprta, nastali so krajši zastoji.

Na cesti med Rižano in Črnim Kalom je ob 16.10, zaradi neprilagojene hitrosti padel 48-letni kolesar, državljan Francije. Policisti so ugotovili, da je bil v nesrečo udeležen sam in da se je ob padcu huje telesno poškodoval po glavi. Kolesarja so na kraju oskrbeli reševalci in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Izola. Kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

Prometni policisti so ob 23.44 na avtocesti pri Kastelcu opravili postopek s 24-letnim Koprčanom, ki je policistom izročil manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil je bil opravljen hitri test, ki je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Policisti so hkrati ugotovili, da je vozilo, ki ga je vozil moški neregistrirano in da mu je potekel tudi tehnični pregled. Zaradi posesti prepovedane droge so policisti uvedli hitri postopek z odločbo, zaradi kršitve cestno prometnih pravil pa moškemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od včeraj od 6.00 ure, do danes do 6.00 ure, obravnavali 26 oseb, od tega so tri vrnili italijanski varnostni organi. Tri osebe so na območju Republike Slovenije zaprosile za mednarodno zaščito, zato so bili nastanjeni v azilni dom, ostali pa bodo po postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V zadnjih 24 urah na Koprskem osem prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 212 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč pri katerih se je ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin in štiri poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v sedmih primerih, in sicer štirikrat na javnem mestu in trikrat v zasebnih prostorih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija