ŽUPAN MARKOČIČ, JE ODDAJA OLJČNIKA V NAJEM PROVIZIJA ZA POSEL S PARCELAMI V LIVADAH? "Kaj me žalite?" (VIDEO)

Izola

Kljub očitkom stroke, da je cenilka ravnala mimo pravil in še preden bo posebna komisija ocenila njeno početje, je Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov znova objavil razpis za prodajo oljčnika izolskega župana Danila Markočiča za vrtoglavih 240 tisočakov, o čemer smo že poročali. Župana Markočiča, ki ne odgovarja na sms-e in se ne oglaša na telefonske klice, je na ulici uspela ujeti novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl.

Napis, ki so ga včeraj pred izolsko občino pustili protestniki.

Razpis za prodajo oljčnika izolskega župana Danila Markočiča ne razburja javnosti samo zaradi vrtoglave cene. O tem, kako je bila postavljena, smo že pisali. Prvi razpis je Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov namreč razveljavil, pa očitno ne zaradi zasoljene cene, saj so objavili novega po enaki ceni 240.000 evrov.

Župana Markočiča je na ulici pred kamero uspela ujeti novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl. Na njeno vprašanje v zvezi z omenjenim oljčnikom, je Markočič dejal, da bo odgovoril pisno.

Na skladu pravijo, da so pri prvem razpisu naredili dve formalni napaki. Na eno od dveh ponudb naj bi zapisali napačen naziv katastrske občine in drugo, v ponudbi naj bi napačno uporabili termin 'neamortizirana' vrednost, čeprav je v predhodno sklenjenem sporazumu o prekinitvi zakupnega razmerja zapisana ocenjena vrednost.

Odstranitev termina 'neamortizirana vrednost' pomeni, da se odslej upošteva tržna vrednost nasadov.

Markočičev oljčnik v Strunjanu z dvema objektoma.

Kako daleč je segla usklajenost med izolskim nepremičninskim podjetjem ruskega lastnika, ki je lani prišlo do elitnega zemljišča v Livadah, zdaj pa se poteguje za najem Markočičevega oljčnika in je že plačalo del kupnine, sprašuje Carlova v prispevku in neposredno vpraša Markočiča:

"Ali je bila to provizija za tisti posel s parcelami za vas?"

Markočič odgovarja: "Kaj me žalite?"

Markočič naj bi obdržal oljčnik v Strunjanu, ki ga naj bi ga imel v zakupu od leta 1994. Na njem naj bi stala dva objekta, čeprav iz popisa Gurs-a iz leta 2006 izhaja, da je tam le manjši 13 kvadratnih metrov velik objekt. Na vprašanje Carlove, ali je objekta zgradil on, je Markočič naknadno sporočil, da objektov ni zgradil niti dograjeval.

Celoten prispevek novinarke Evgenije Carl so objavili tudi na Facebook strani Televizije Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
N001 |  05 .10. 2020 ob  07: 54
11
Kje so uni stari RIBARI, ki bi ga že zdavnaj napodili.
Kukurux |  04 .10. 2020 ob  14: 15
Skriva se pod preprogo da cena stanovanja ki je osnovni pogoj za zivljenje,ne mores spat na ulici al v kontejnerju morda pri starsih...so zrastle u bozjo mater in z sluzbami ki so si ne mores pomagat.
Od kje za enosobno stanovanje 120.000e jQuery1123029563698221259416_1601813236793??
Ma dijo p....
Ce najdem njivo kot Simonovic sezidam z cigli in malto za tri jurje.
Monteverdi |  03 .10. 2020 ob  21: 35
18
Tudi pri zemljiščih v lasti sklada velja načelo: prvi in .....................drugorazredni državljani!
Milan |  03 .10. 2020 ob  15: 42
26
Grabežjivega bolanega lažnivega župana ima mesto Izola Zgleda da jim tako odgovarja Žalostno vendar resnično
hribi |  03 .10. 2020 ob  13: 28
42
Največja žalitev je, da imajo Izolani takega župana.