ZNALI SO POISKATI PRAVO POT: Koprska Agraria več kot uspešno zaključila leto

Koper

Koprska Kmetijska zadruga Agraria, ki stavi na domačo, lokalno pridelano zelenjavo in sadje, je lani ustvarila 16,8 milijona evrov prihodkov in 230.000 evrov dobička iz poslovanja, kar kaže na vse bolj uspešno poslovanje. Direktor Robert Fakin je s poslovanjem zadovoljen, a z mislimi že naprej pri novih razvojnih načrtih.

Zaključni račun z revizorskim poročilom o poslovanju za lansko leto so ustanovitelji Kmetijske zadruge Agraria soglasno potrdili na občnem zboru. Ustvarjenih je bilo 16,8 milijona evrov prihodkov in 230.000 evrov dobička iz poslovanja. Največji delež prihodkov jim prinese prodaja v trgovinah, več kot milijon evrov pa dobijo še s poslom z zelenjavo in sadjem.

Na občnem zboru je bila častna gostja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Po besedah direktorja koprske zadruge Roberta Fakina so s poslovanjem zadovoljni, zadruga raste, se razvija in širi, vedno več je tudi zaposlenih, a je potrebno gledati naprej in snovati nove razvojne načrte. Kot dodaja, so znali poiskati pravo pot: "Zadruga ni samo uspešna, ampak je tudi med najuglednejšimi."

Robert Fakin (v sredini)

Ob tem še izpostavlja, da njihovi izdelki nimajo za sabo na stotine kilometrov poti, ampak z njiv do njihovih polic zaradi lokalnih dobaviteljev pridejo v največ 24 urah, kar je njihova prednost, saj vedno več kupcev povprašuje po domači in lokalno pridelani zelenjavi in sadju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija