ZLATKI OLAH 60 TISOČAKOV ODŠKODNINE: "Bitka je dobljena, vojna še ne"

Piran

Zlatki Olah, ki so jo pred petimi leti deložirali iz stanovanja v Luciji, njen dom pa prodali, pripada odškodnina 57.680 evrov z obrestmi, je razsodilo okrožno sodišče v Ljubljani. Odškodnino ji bo izplačala država, ki mora kriti tudi stroške pravdnega postopka v vrednosti 3.146,55 evra. Kot nam je zatrdila Olahova, je tako bitka dobljena, vojna pa še ne.

"Ni denarja, ki bi lahko poplačal to, kar doživljamo," v odzivu na odločitev sodišča, da ji mora država izplačati odškodnino, pravi Zlatka Olah, sicer zadovoljna, da je v svojem dolgoletnem bojevanju dobila vsaj eno zadoščanje. Kot pravi, bo denar od odškodnine namenila svoji hčerki in vnukom, ki zdaj živijo v najemniškem stanovanju v Piranu, otroci pa so ves čas deležni žaljenj in maltretiranja.

Sama živi v kletnem stanovanju. "Zame in za moje pse je vseeno," pravi Olahova, medtem ko ima v lasti tudi garažo v Luciji, na kateri pa je še vedno plomba, zato z njo ne more razpolagati. V stanovanju, iz katerega so jo deložirali, naj bi po njenih besedah zdaj živeli najemniki.

"Resnica prej ali sprej pride na dan," pripoveduje Olahova, ki omeni tudi, da ima dokaze proti sodnikom, ki po njenem delujejo kot kriminalna združba. Napoveduje, da bo zdaj vsak dan protestirala pred sodiščem v Kopru, kjer zdaj službuje sodnica Tina Benčič, ki jo Olahova krivi za deložacijo. Spomnila je tudi na to, da naj bi sodnica imela črno gradnjo.

Spomnimo, da naj bi dolg Olahove pred petimi peti znašal 4000 evrov. Sodnica naj bi takrat imela možnost prodati garažni boks, ki je bil ocenjen na 16.720 evrov, a naj bi se odločila za prodajo stanovanja in garaže. Olahova se je pred deložacijo s hčerko in vnukoma zaprla v stanovanje v Luciji in grozila, da bo sprožila eksplozijo plinskih jeklenk. Nekaj časa je redno protestirala pred piranskim sodiščem, po premestitvi sodnice Benčičeve v Koper, pa je bila tudi tam.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  31 .01. 2020 ob  14: 57
14
Kako mi gre na smeh in na jok, ko nekdo misli oz je prepričan, da je Olahova dobila povrnjen denar. Najprej se je treba vprašat čigav denarjQuery112309622031326422338_1580478643368? Naš denar. In Olahova ima prav za to kar trdi, da sodbiki, tožilci in odvetniki delujejo kot ena krminalna združba tukaj na obali. Ta ista sodnica je meni dala plombo na stanovanje in to tako prekrito, da, če se ne bi malo pozanimal...bi iztekel rok za plačilo nekih izmišljenih sodnih stroškov !!! A se vi hecate ? Pa jaz vas ne bi tožil, da bi ostal brez stanovanja...sodil bi ti na licu mesta. Nevatno igro se ogra ta gospoda. Dokič, Gabrič, Matoz...ipd. kukava vam majka...
Kanola |  31 .01. 2020 ob  14: 02
29
Slovenija socjalna država... LOL... Pijavke državne, jankoviču odpišejo par miljonov, tej uzamejo bajto za bogih 4.000€ ... Ma je to sploh resnica? Očitno je v tej Zloveniji,, By the way njena hiša je bla več kot 60k vredna... Mafia državna je hujša od navadne.
galeb |  31 .01. 2020 ob  12: 20
37
ČESTITAM!!! Če bi se vsi mi tako zelo zavedali svojih pravic in če bi se tako vztrajno borili proti krivicam, ki se v naši državi dogajajo IZKLJUČNO SAMO MALEMU ČLOVEKU, potem bi veliko "malih bogov" krepko treščilo na tla. Še enkrat čestitke!