ZLATKA OLAH NAPOVEDUJE JAVNI SAMOMOR: "Zagorela bom kot bakla!"

Piran

Po poročanju Slovenskih novic je 56-letna Zlatka Olah povedala, da ima vsega dovolj, ker je nihče ne sliši. Iz hude stiske, v kateri se je znašla, naj ne bi videla drugega izhoda kot samomor.

Zlatko Olah so policisti maja lani pridržali, potem ko se je pred deložacijo s hčerko in vnukoma zaprla v stanovanje v Luciji in grozila, da bo sprožila eksplozijo plinskih jeklenk. S primerom Olahove se je ukvarjalo tudi ministrstvo za delo, kjer naj bi ji ponudili več možnih rešitev. Olahova je takrat napovedala, da bo v stanovanju v Luciji vztrajala, dokler ne bo dobila odgovora sodišča na pritožbo na deložacijo.

Dolg Olahove naj bi znašal 4000 evrov. Sodnica naj bi imela možnost prodati garažni boks, ki je bil ocenjen na 16.720 evrov, a naj bi se odločila za prodajo stanovanja in garaže, kot je trdila Olahova, zato naj bi ji ostala le še klet.

S sodišča so takrat sporočili, da je vsega skupaj šlo za sedem izvršb v skupni vrednosti 20.000 evrov. Piransko okrajno sodišče je pred skoraj tremi leti prodalo stanovanje Olahove za 80.600 evrov. Ko je sodišče poplačalo upnike in stroške, je razliko kupnine v višini 74.224,86 evra nakazalo Olahovi.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi se Olahova zdaj znašla v hudi stiski, iz katere ne vidi druge poti kot samomor. Že leto in pol vsak dan brez izjeme, razen v času sodnih počitnic, stavka pred piranskih sodiščem. Izdelala naj bi načrt o javnem zažigu, ki naj bi ga izvedla 9. marca.

Deli novico:

gandhi |  27 .02. 2017 ob  10: 51
-2
Jaz pa g. Olah odsvetujem samozažig, saj s tem ne bo ničesar dosegla...sodnica, ki ji je po njenem storila krivico, bo zagotovo hodila še naprej z vzdignjeno glavo in brez kančka slabe vesti, čeprav (kot čitam OPS) je stanovanje prodala brez njene vednosti pa še par "napakic" (nevročitev odredb in sklepov) naj bi bilo storjeno...hm?...kaj je že z izgubljenimi oporokami na tem sodišču?...jaz vem še za par "kiksov" s tega sodišča...se bo treba navadit...ali kaj...
MA VA |  20 .02. 2017 ob  12: 27
če postavi plakate pred sodišče, še ne pomeni, da vztraja vsak dan s stavko. Ko fanj piha je ni zraven...se greje lepo v kafiču in od daleč opazuje, če ji bo kdo izmaknu plakate. To je samo en velik medijski pomp in žena ve dobro, kaj lahko in kaj ne sme delat. Glede na to, da je gospa imela tudi odvetnika...zakaj nikjer o njemu ne piše? Recimo zakaj se on zdaj ne bori naprej z njo? Kdo je tu kaj zafural? Hmmmmm....in ta brezvezarija o paljenju. Sej je tudi takrat rekla, da bo raznesla plinske bombole, da sedi na njih in bo vrgla vse v zrak. Pa je mogla...kaj je čakala? Pes, ki laja...ne grize. Naj se že enkrat loti kej delat, stanovanje naj si kupi nekje drugje, naj plačuje dolgove in bo mirno naprej.
Geza |  17 .02. 2017 ob  14: 37
Dolgcas! Koga zanimajo tuje tezava.
sovrazni_govor |  16 .02. 2017 ob  08: 46
13
Zakaj se niso zažgali njeni upniki, ko jim ni hotela vrniti denarja... zakaj oni niso šli pred piransko sodišče in protestirali. Zaradi takega dojemanja dolgov je šlo v stečaj nešteto slovenskih podjetnikov in obrtnikov. Tudi sama bi lahko (kot lastnica nepremičnine) prodala tisto garažo, pa je ni. Sedaj je prepozno za jokcanje, kaj bi kdo lahko naredil, zakaj nekdo nečesa ni naredil in kako je kdo ubog zaradi tega. Žal se bo mogla Olahova odselit na nemediteransko območje, kjer so nepremičnine cenejše, jaz osebno ji želim srečno pot. Lačna ne bo.
Mah |  15 .02. 2017 ob  20: 12
13
tele Olahove je sam teater. Ma se bo ona zažgala figo freško. Namesto, da štrajka pred sodiščem (očitno ima časa in denarja dovolj, da si to lahko privošči), naj si raje najde delo in neha najedat ljudem. Prav nič ni boga, je pa lena in ve kako izkoristit sistem in izsiljevat.
Podarim |  15 .02. 2017 ob  17: 36
kantico.
ivane |  15 .02. 2017 ob  15: 12
-5
kar mi je všeč pri ciganih je to, da se znajo potegnit zase, slovenčki bi pa poleg sebe še druge v drek potegnili
Spinaca |  15 .02. 2017 ob  14: 56
Romski obalni cirkus, vstop prost...
Xxxx |  15 .02. 2017 ob  14: 25
-4
Brat sodnice se ni mogel vseliti v garazo!
@obala |  15 .02. 2017 ob  13: 30
Ma ovca si ti, ker se ne usedeš za trenutek in uporabiš glavo. Kot prvo zgoraj piše 20.000€ in ne 2.000€ in garaža, sodeč po starogrški matematiki, ne zadošča za poplačilo dolga. In če smo že pri temu, zakaj gospa, ni predčasno sama prodala garaže, mogoče za več in bi nekako odplačala dolg? zakaj se je čakalo do sodnega dne?
@obala |  15 .02. 2017 ob  13: 21
katere svoje? Za babo ki je živela na visoki nogi?
obala |  15 .02. 2017 ob  13: 13
Ni plačala svojega dolga od 2000 Eur? morala bi ga plačati ali ji rubiti garažo...poanta je ta ki ovce tukaj nočejo razumeti, zakaj nič ne rubijo Bavčarju, Kordežu in podobnim ....zakaj Petan krade kot sraka, zakaj so določeni dolžni davčni po par milionov čeprav vsak s.p. ve da mu rubijo takoj če ne plača prispevke ali davke takoj ....no pa še to, vsak migrant nas stane čez 1000 Eur na mesec, za svoje pa nimamo ( ne glede na to kaj si kdo misli o tej ženski ) ...čisto v razmislek
1