OLAHOVA BO "KAMPIRALA" PRED SODNIČINO HIŠO: Z domnevno povezavo med sodnico in kupcem se ukvarja policija

Piran

Zlatka Olah še naprej išče svojo pravico. Njen odvetnik Nikica Kljajić je vložil odškodninsko tožbo zoper državo v višini 100.000 evrov, Olahova pa se bo do nadaljnjega, kot napoveduje, naselila na občinskem zemljišču v neposredni bližini sodnice Tine Benčič. Kot je še povedala za Delo, bo vztrajala, dokler ji ne vrnejo stanovanja.

Zlatka Olah, ki je do sedaj protestirala na Tartinijevem trgu pred piranskim sodiščem, bije svojo bitko dalje, odkar so jo zaradi sodne izterjave za poplačilo dolga deložirali iz stanovanja v Luciji. Za Delo naj bi Olahova zatrdila, da je poravnala vse dolgove mesec dni pred dražbo, a je sodišče kljub temu 155.000 evrov vredno stanovanje s shrambo in garažo prodalo za 80.600 evrov.

Kot je za Delo povedal Kljajić, je sodišče kupnino v celoti nakazalo na njegov fiduciarni račun in ni ničesar odtegnilo, kar po njegovem pomeni, da Olahova v času sodne prodaje stanovanje ni bila več ničesar dolžna. Pred tem naj bi dolgovala 40.000 evrov, a naj bi večino dolga poravnala še pred odločitvijo o dražbi, preostanek pa, po njegovem mnenju, dovolj zgodaj pred dražbo.

Olahovo so iz stanovanja skupaj s hčerko in vnukoma deložirali maja lani. Spomnimo, takrat je grozila z aktivacijo plinske jeklenke, za kar je bila proti njej vložena kazenska ovadba zaradi ogrožanja javne varnosti, a je bila obtožb oproščena. Pred kratkim naj bi ji vrnili zaseženo pohištvo, obleke, otroške igrače in podobno. Stvari naj bi bile uničene in neuporabne.

Kot so za Delo potrdili na piranskem sodišču, bi sodišče za poravnavo dolga lahko prodalo le garažo, zato naj bi Olahovi v začetku oktobra dovolili vrnitev garaže. Olahova naj bi ves čas postopka prodaje zatrjevala, da so ji kršene ustavne pravice in zahtevala vrnitev stanovanja. Izpostavila naj bi tudi povezavo med sodnico Tino Benčič in kupcem nepremičnine, kar naj bi bilo naznanjeno policiji.

Olahova naj bi tako danes protestirala v bližini hiše Benčičeve v Vinjolah, ki naj bi že več let živela v nedovoljeni gradnji. Kot je za Delo še povedala Olahova, si bo tudi ona na občinski zemlji postavila majhno hišico ali zabojnik in v njem živela, dokler ji država ne vrne stanovanja.

Prijavo o nedovoljeni gradnji družine sodnice Tine Benčič je Sklad kmetijskih zemljišč okoljskemu inšpektorju podal marca 2011. Inšpektor še ni začel postopka. Kot so za Delo povedali na piranskem sodišču, je proti Benčičevi zaradi nedovoljene gradnje uveden disciplinski postopek pri vrhovnem sodišču.

Deli novico:

Lea |  25 .11. 2017 ob  13: 01
V Sloveniji je vsaj 100.000 crnih in sivih gradenj. Odklopimo jih in izselimo in porusimo.
Ana |  25 .11. 2017 ob  00: 51
Zakaj druzina Bencic se vedno prebiva v gradnji. Zakaj jim se vedno dobbavljajo elektriko vodo ce gre za crno gradnjo? Zakaj njih drzava ne izselI Ocitno veljajo vsi predpisi zakoni samo za "uboge preproste drzavljane"
ZLATKA, |  25 .11. 2017 ob  00: 47
NADENI SI BELO RJUHO, MOGOČE TI BO PA POTEM CMERKO POMAGAl KOT JE AHMEDU
seveda, |  25 .11. 2017 ob  00: 41
primer Olahove je za cmerobabo tretjerazredna tema. Prvorazredna pa Ahmad.
A JE TO ... |  24 .11. 2017 ob  13: 56
PRAVNA DRŽAVA ?
Dolgi most v Ljubljani: |  24 .11. 2017 ob  12: 57
Z AHMADOM SOLIDARNI,
Z DRŽAVLJANI MALOMARNI ?
-------------------------------------------------------

se strinjam .
popravek : |  24 .11. 2017 ob  11: 57
ne pri nobeni varianti pač pa - pri vsakokateri varianti.
LET NAD KUKAVIČJEM GNEZDOM, itd., ipd. ... |  24 .11. 2017 ob  11: 54
Kar se pa onega "Ahmeda" tiče: nihče ne ve, kako mu je v resnici ime... sicer pa, me tudi ne zanima ( in zatorej niti tiste trditve, da je kukavičje jajce, da se je slovenskega jezika že prej par mesecev intenzivno učil, preden je prišel v Slovenijo, in podobno ... )

kakorkoli, ta pravo resnico glede "Ahmeda" je možno, da jo v Sloveniji pozna samo on sam, pri nobeni varianti od vseh možnih pa je lahko tudi enako verjetno, da je človek dejansko potreben človeške, pravne in še kakšne druge ali drugačne pomoči, ki je človek sočloveku ne bi smel nikoli odreči ( in ja, "paradoxalno" se strinjam celo s Kebrom za takšne primere - pa četudi z zdravniškimi poneverbami !!... ) ...

Ali, v oči bije razlika, da se politiki in človekoljubci zdaj družno tako intenzivno ukvarjajo ( predsednik vlade, predsednik parlamenta, predsednik države, levosučni novinarji, in tako dalje ... ) posamezno z enim samim tujcem ( pa ne me napačno razumeti, nisem nikakršen ksenofob ! ) - medtem ko, se za številne Slovence ne potrudijo niti toliko, "kolikor je črnega za nohtom", bi d'jala moja ranjka babica Slovenka !... ...
ja ja, |  24 .11. 2017 ob  11: 17
je, in bo : JE/BO !!..............................
P.P.P.S.: |  24 .11. 2017 ob  11: 16
In ja, ko napišeš kakšno kritično glede tistih zdravnikov, ki so podobno kakor Janšo, Bavčarja, Zidarja in Popoviča zdaj vzeli v bran tudi tega "Ahmeda", ti pa tudi na tem portalu RO, takšen post deletirajo.

samo toliko o neodvisnem novinarstvu !...
bo |  24 .11. 2017 ob  11: 14
Evgenija vse raziskala. Brez skrbi.
P.P.P.S. : |  24 .11. 2017 ob  11: 10
In Nusdorferjeva ? NIČ, enaka sprenevedava hinavka kakor vsi ostali: ki so pri koritu, ki so novinarji, ali pa se ukvarjajo s politiko, pravom, in tako dalje ... ( razen za onega "Ahmeda", jasno !!... ) ...
1