ZELENA LUČ ZA ISTRSKI KULTURNI DOM IZOLA: Uvrščen v načrt vladnih razvojnih programov 2021–2024

Izola

Vlada je na današnji seji sprejela sklep o uvrstitvi novega projekta Istrski kulturni center Izola v načrt razvojnih programov 2021–2024. Namen projekta je zgraditi Istrski kulturni center Izola, ki bi izboljšal pogoje za izvajanje kulturnih dejavnosti v občini Izola in na območju Istre, piše v vladnem sporočilu za javnost.

S projektom bi zagotovili sodoben in varen objekt, ker je zgradba obstoječega kulturnega doma statično ogrožena, prostorske pogoje za razvoj kulturnih dejavnosti in kulture nasploh ter možnosti za organizacijo večjih kulturnih prireditev.

Z izgradnjo centra bi izpopolnili ponudbo regije za potrebe turističnega razvoja, razpolagali s prostorom za izvajanje galerijske dejavnosti, v katerem lahko gostujejo odmevnejše razstave, ter izpopolnili ponudbo kulturne infrastrukture v regiji.

Projekt je vlada v načrt razvojnih programov uvrstila na predlog ministrstva za kulturo, so še sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  13 .01. 2022 ob  21: 33
-7
Kakšno vezo ima OPN s to zadevo ?
V OPN-u je bil novi kulturni dom , ki ga po napadu barbarov iz civilne iniciative ne bo še nekaj časa.
Verjamem pa, da bo ta "Istrski" objekt upravljala skupina znanih starčkov vprašljive izobrazbe, ki že 30-40 let krojijo NE-kulturo v Izoli.
Zakaj so izbrali pridevnik "Istrski", ko Istre v Izoli ni več !
Mago Narko Zvezda |  13 .01. 2022 ob  20: 50
in to brez OPN kaj serejo na OBČINI IZOLA, da se nič ne bo dalo gradit DANILO SPAKIRAJ!