ZELENA LE ŠE PEŠČICA DRŽAV: Kako je na novem zemljevidu ECDC obarvana Slovenija?

Slovenija

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil posodobljen epidemiološki zemljevid, na katerem Slovenija ostaja označena s temno rdečo barvo, kar pomeni najslabšo epidemiološko sliko v boju proti covidu-19. Temno rdeči sta po novem v celoti tudi Hrvaška in Bolgarija.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500, pri izračunih pa sicer upoštevajo tudi delež pozitivnih testov.

Poleg Slovenije, vseh treh baltskih držav ter Romunije, ki so bile temno rdeče že pred tem, so s to barvo po novem v celoti obarvani tudi Hrvaška in Bolgarija. Temno rdeči so tudi južni del Irske, del Belgije, sever Grčije, del Avstrije (Salzburška in Predarlska) ter deli Slovaške in Poljske.

Povsem rdeče, kar pomeni nekoliko boljše epidemiološko stanje, so po novem v celoti obarvane Nemčija, Nizozemska in Madžarska, še naprej je rdeča celotna Finska. Rdeče so obarvane tudi večji del Češke, Poljske, Avstrije in Grčije.

Položaj v Italiji, Franciji in Španiji je medtem še vedno občutno bolšji, čeprav se je tudi v teh državah epidemiološka slika nekoliko poslabšala. Francija, ki je imela prejšnji teden tri regije obarvane zeleno, kar pomeni zelo dobro epidemiološko sliko, je ta teden v celoti obarvana oranžno. Manj zelenih in več oranžnih območij kot prejšnji teden je na novem zemljevidu ECDC tudi v Italiji.

Portugalska in Švedska ostajata oranžni, Španija pa je "semaforska" - vzhodni del je obarvan oranžno, zahodni del zeleno, medtem ko je Baskija obarvana rdeče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .10. 2021 ob  16: 27
YouTube Gravitas: Revealed: How Pfizer blackmails countries for shots
vseved |  28 .10. 2021 ob  13: 53
Za tistih sto đabalebarošev ki skačejo po Kopru je to lažna informacija