ZDAJ VESTE, ZAKAJ V POLETNI VROČINI NE PUŠČAJTE NIKOGAR IN NIČESAR V AVTU: Na sedežu spekel svinjsko pečenko (FOTO, VIDEO)

Svet

Moškemu iz avstralskega Pertha je pred dnevi, na enega izmed izjemno vročih dni, ki pestijo Avstralijo, uspelo v svojem avtomobilu speči svinjsko pečenko. Debel kos mesa je na avtomobilskem sedežu v pekaču pustil približno 10 ur, nato pa uspeh svojega podviga na Facebooku obelodanil s fotografijami pečenega mesa, narezanega na rezine.

Stu Pengelly je ves dan meril temperaturo znotraj svojega avtomobila znamke datsun sunny. Že ob 7. uri zjutraj je nameril 30 stopinj Celzija, do 10. ure je temperatura narasla na 52 stopinj Celzija, najvišja - 81 stopinj Celzija - pa je bila ob eni uri popoldne, na spletni strani poroča britanski časnik The Independent.

Na objavo so se številni odzvali s šaljivimi komentarji in poročili o lastnih poskusih, da bi vročinski val izkoristili pri kuhanju.

A Pengellyjeva objava je vsebovala tudi zelo resen nasvet, češ da naj v vročini nihče ne pušča v vozilu otrok ali živali. "V vročem avtu ne puščajte nikogar ali ničesar vam dragega, niti za minuto," je zapisal.

V Perthu so v zadnjih desetih dnevih temperature vsak dan presegale 35 stopinj Celzija.

Je pa Avstralija v torek poleg tega zabeležila doslej najbolj vroč dan - povprečna temperatura je znašala 40,9 stopinje Celzija. V prihodnji dneh pričakujejo le še stopnjevanje vročinskega vala.

Car pork roast

Who needs a slow cooker when you've got an old Datsun Sunny! Stu Pengelly successfully cooked a 1.5kg pork roast in his car on Friday as the temperature in Perth nudged 40°C. ☀️???????? He said the temperature in the car reached 81°C in the heat of the day and after 10 hours cooking, the roast was done and ready to eat. Mr Pengilley said his experiment showed how dangerous it was to leave childen and pets alone in hot cars.

Objavil/a ABC Great Southern dne Nedelja, 15. december 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija