ZASEGLI ŠTIRI MILIJONE PONAREJENIH MEDICINSKIH MASK: Nanje so naknadno natiskali oznako CE

Svet

Španska policija je med racijo na shodu, ki je pomenil kršitev ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, zasegla približno štiri milijone ponarejenih medicinskih zaščitnih mask. Maske so našli v kartonskih škatlah v pritličju hotela na obrobju Madrida, kamor je policija šla zaradi nedovoljenega srečanja.

Direktorja hotela so prijeli zaradi suma ponarejanja dokumentov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je sporočila policija, so bile škatle že pripravljene za transport in označene, da so v škatlah visoko zaščitne maske vrste KN95 in FFP2.

Policija je tudi našla tiskalnik, ki je lahko na maske natiskal oznako CE, ki nakazuje skladnost z evropskimi standardi.

"Preiskovalci na podlagi zaseženega materiala menijo, da so neodobrenim zaščitnim maskam natisnili oznako CE, da bi jih lahko prodali kot certificirane maske," je v izjavi navedla policija.

Policija je preiskala hotel, kjer so jo obvestili o srečanju 48 mladih, ki so s tem kršili omejitve glede dovoljenega števila ljudi na skupnem srečanju.

Španijo je pandemija covida-19 zelo prizadela. Doslej so potrdili nekaj več kot tri milijone okužb z novim koronavirusom, umrlo je skoraj 66.000 covidnih bolnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija