ZASEDANJE V DRŽAVNEM ZBORU: Poslanci danes z vprašanji Šarcu, jutri o Janezu Janši

Slovenija

Državni zbor bo redno marčno zasedanje danes začel s poslanskimi vprašanji. Za predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjana Šarca sta za zdaj na spletni strani napovedani dve, glede priprav na pojav koronavirusa in v zvezi z odškodninsko odgovornostjo za primer jedrske nesreče v jedrski elektrarni v Krškem (NEK).

Poslansko vprašanje v zvezi z aktivnostmi vlade glede priprav na pojav koronavirusa bo premierju zastavila poslanka NSi Iva Dimic, ki jo zanima, katere ukrepe je vlada že in katere namerava sprejeti za boj proti morebitni epidemiji novega koronavirusa.

Poslanec SNS Dušan Šiško pa je napovedal vprašanje v zvezi z NEK, in sicer bo spraševal, kako je zavarovana odgovornost za jedrsko nesrečo in kdo bi to odškodnino izplačal.

Tokratno zasedanje bo sicer zaznamovala torkova razprava in odločanje o kandidatu za novega predsednika vlade Janezu Janši. SDS, SMC, NSi in DeSUS, ki so prejšnji teden podpisale koalicijsko pogodbo, obetajo dovolj glasov za njegovo izvolitev, s čimer se mu nasmiha tretji premierski mandat. Seja pa se bo nato nadaljevala še v sredo in četrtek.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija