ZARADI HUDE TELESNE POŠKODBE OVADILI MLADOLETNIKA: Na spletu poziral z avtomatskima puškama (FOTO)

Kronika

Celjska policija je konec prejšnjega tedna zaradi izsiljevanja, nasilništva in hude telesne poškodbe kazensko ovadila mladoletnega državljana Kosova. Mladoletnika, ki je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama, so pripeljali k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

To fotografijo je mladoletnik objavil na družbenem omrežju.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je mladoletnik s svojim početjem na družbenih omrežjih še ustrahoval vrstnike in si jih na ta način podrejal. Za kaznivo dejanje nasilništva je zagrožena kazen do treh let zapora, za izsiljevanje in hudo telesno poškodbo pa po pet let zaporne kazni.

Policija je bila sicer v začetku tega meseca obveščena, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri temu so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici.

Pri obravnavi tega primera so bili policisti obveščeni tudi, da je skupina mladoletnikov s Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Policija je pri zbiranju obvestil ugotovila še, da je mladoletnik s Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo poškodovali, od septembra do novembra letos, najmanj enega mladoletnega dijaka v šolskih prostorih in okolici šole izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja.

Po navedbah policije je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno, zato bo policija še naprej dosledno represivno ukrepala zoper vsakega storilca, ki bi izvajal nasilje med vrstniki. Mladoletniki pa naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji, saj v nasprotnem primeru dajejo nasilnežem še večji občutek moči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
StrupeniAdi |  17 .12. 2018 ob  17: 08
lp
Aprila,,septembra,novembra......jQuery112304318207644108909_1545062341641???? Kaj se hecamo?Kaj pa dela celjska policija in kriminalisti??
Vsakdanja potrditev da nam zakone pišejo diplomirani bedaki z pomočjo korumpiranih politikov!!V krivosodju pa tako in tako besede IZGON ne poznajo ,oziroma jo ne uporabljajo.