'ZADET' V AVTOŠOLI: Še izpita nima v žepu, pa je že dobil 1200 evrov kazni

Kronika

Celjski prometni policisti so v sredo med poostrenim nadzorom šol vožnje na celjskem območju odkrili kandidata za voznika B kategorije, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Ob tem so odkrili tudi nekatere druge manjše kršitve. Kandidatu so izrekli globo 1200 evrov, zoper šolo vožnje pa bodo izvedli prekrškovni postopek z izdajo odločbe.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, so prometni policisti v sredo v jutranjih urah v Celju ustavili osebni avtomobil ene izmed šol vožnje. Med postopkom so kandidatu za voznika in učitelju vožnje odredili preizkusa alkoholiziranosti, ki sta bila negativna.

Zaradi suma, da kandidat vozi pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili še hitri test na prepovedane droge. Ta je potrdil prisotnost prepovedane droge konoplje v organizmu. Posledično so policisti kandidatu za voznika odredili še strokovni pregled, a ga je odločno odklonil. Policisti so v nadaljnjem postopku ugotovili še nekatere druge manjše kršitve s področja praktičnega usposabljanja kandidata za voznika, so še navedli na PU Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija