ZAČEL SE JE VPIS V KOPRSKE VRTCE: To so pogoji, ki jih morate izpolnjevati, možne so tudi subvencije

Koper

Danes se je začel vpis otrok v koprske vrtce za leto 2021/22. Starši lahko izpolnijo le eno vlogo za sprejem in jo oddajo v enoto vrtca prve izbire. Vlogo lahko prevzamejo na sedežu vrtcev, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtcev in Mestne občine Koper. Rok za prijavo je 1. marec.

Čeprav vrtci vpisujejo in sprejemajo otroke v svoje programe na podlagi prijav in prostih mest skozi vse leto, koprska občina poziva k oddaji vloge v predpisanem roku, saj vrtci na podlagi prispelih prijav oblikujejo oddelke za novo šolsko leto.

Pomembno je, da vlogo za vpis v vrtec ponovno oddajo tudi starši, ki so jo izpolnili in oddali že v šolskem letu 2020/2021, vendar njihov otrok v vrtec še ni bil sprejet.

Kriteriji za sprejem v vrtec ostajajo nespremenjeni. Ključni kriterij, ki prinese tudi največ točk, je stalno prebivališče na območju Mestne občine Koper. Dodatne točke dobijo otroci, ki imajo odložen vpis v osnovno šolo, otroci, ki so bili v preteklem šolskem letu uvrščeni na centralni čakalni seznam, a niso bili sprejeti v vrtec, in otroci staršev, ki hkrati vključujejo v vrtec dvojčke, trojčke ali četverčke.

Vsi, ki z začetkom novega šolskega leta ne bodo vključeni v vrtec, bodo uvrščeni na čakalni seznam za morebitni medletni sprejem. Starši lahko na podlagi Odloka o subvencioniranju varstva otrok oddajo tudi vlogo za uveljavitev subvencije v višini 100 evrov mesečno na otroka.

Dejavnost predšolske vzgoje se v tem letu izvaja v 123 oddelkih osmih javnih vrtcev (trije samostojni vrtci in pet vrtcev ob osnovnih šolah) na 28 lokacijah, v vrtce je vključenih 2.128 otrok. V času epidemije občina zagotavlja le nujno varstvo.

V Mestni občini Koper poleg tega delujejo tudi zasebni vrtci, Zasebni zavod Mali mehurčki, zasebni vrtec Račka in zasebni vrtec Hiša otrok na Obali. Letos je v tovrstne oblike varstva vključenih 85 koprskih otrok, ki jim občina varstvo subvencionira. Poleg javnih in zasebnih vrtcev na območju Mestne občine Koper delujejo tudi varuhi predšolskih otrok, kamor je trenutno vključenih sedem otrok, ki so upravičeni do občinskega sofinanciranja varstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija