Za Nicka zbrali več kot 16.000 evrov

Piran

Minuli teden smo poročali o Dobrodelnem koncertu za Nicka, ki je dodobra napolnil portoroški Avditorij. Prijetna prireditev, združena s koristnim, je prinesla zelo lep izkupiček, ki ga bo Nick Špoljar Dežjot še kako potreboval. 

S prodajo vstopnic, dobrodelnim bazarjem, pomočjo Lions kluba Portorož Zarja, butika Napoleon, občine, občinskih svetnikov in Rdečega križa se je skupaj nabralo skoraj 16.000 evrov za mladega Nicka, ki se je letos poleti poškodoval in ostal prikovan na posteljo.

"Vsi smo srečni, presrečni, ker smo uspeli dvorano razprodati. Mislim, da se je na koncertu čutila vsa ljubezen in pozitivna energija, ki je namenjena Nicku. Trdno verjamem, da je ta energija tudi pot do ozdravitve oziroma popolne rehabilitacije," je dejala Sonja Bizjak, Nickova razredničarka in glavna koordinatorka prireditve.

Zelo zadovoljni so bili tudi Nickovi sošolci, ki so omenjeni akciji in svojemu sošolcu namenili nekaj lepih besed. "Morje talentov je preplavilo vsa moja čustva. Zbrani denar je za Nicka zelo dobrodošel in verjamem, da je z nami čutil vso pozitivno energijo, ki mu je na tej enkratni prireditvi bila namenjena," je zapisal Darko. "Koncert za Nicka je bil popoln uspeh. Poln emocij, ob katerih je prevladoval občutek žalosti, izgube, a nas je predvsem navdajal z upanjem. Slediti moramo ideji koncerta in Nicku pomagati. Nikoli se ne smemo vdati, brez upanja ni uspeha, z upanjem pa vedno obstaja možnost," je zapisal Robert. Lepe besede je namenil tudi Jure: "Ko vidiš tako veliko množico ljudi, ki se je zbrala za to, da bi pomagala, si ne moreš kaj, da ne bi bil vsaj malo ponosen, da smo zmožni takšne solidarnosti. Še posebej si pohvalo zaslužijo nastopajoči, ki so vložili ogromno dela in svojega časa v ta res izjemen nastop."

V razredu, ki se je tako izkazal kot pravi kolektiv, so bili nad odzivom presenečeni. Pravijo, da so bila njihova pričakovanja presežena. Dodajajo pa tudi, da se pomoč prijatelju in sošolcu Nicku s tem še ni zaključila.

Deli novico: