Z DENARJEM SE NE DA KUPITI SREČE: Ali pač, če ga zapravimo na "prav način"?

Trendi

Premislite, kaj je za vas pomembno. Spontanost? Filantropija? Pustolovščine? Ustvarjalnost? Ko boste spoznali svoje vrednote, pričnite tja vlagati denar. In ne bo vam žal ... Ali greste po nakupih, ko se počutite slabo? Ste po tem veliko bolj srečni? Ali se morda počutite krive, ker ste zapravili denar, da se počutite bolje? Lahko denar kupi srečo? Ali resnično lahko živite srečno z nakupovanjem in zapravljanjem?

No, tukaj je odgovor: Da. Denar lahko kupi srečo. Raziskave kažejo, da sreča izhaja iz zapravljanja denarja, ko ga zapravimo na določene načine. Obstajajo tudi pravila,, ki usmerjajo porabo denarja na načine, ki ljudem prinašajo veselje in izpolnitev. Kupite izkušnje, z denarjem izboljšajte način preživljanja svojega prostega časa, "počastite se", bodite radodarni in denar delite z drugimi.

Če želite biti ob zapravljanju denarja srečni, lahko to dosežete na tri načine:

1. Financirajte v svojo svobodo

Ko imate dovolj prihrankov, lahko izkoristite spontane priložnosti, ki se pojavijo - na primer nepričakovan odhod na rojstni dan vaše nečakinje ali priložnost, da se za vikend odpravite na oddih. Porabite razpoložljiv denar za tisto, kar je za vas pomembno - in izogibajte se tistemu, kar ni - s tem prihranite dodaten denar, ki ga lahko investirane v priljubljene aktivnosti.

2. Vlagajte vase

Biti srečen v življenju pomeni vlagati vase. Morda obstaja tečaj ali program, ki se ne ujema z vašo karierno potjo, vendar bi vseeno uživali, če se ga udeležite. Brez utemeljitve, ali je pametno denar zapraviti za nekaj, česar ne potrebujete, vlagajte v negovanje vseh strani svojega uma in osebnosti - preprosto zato, ker si tako želite!

Dokler ta denarna rezerva, na kateri delate, ni dovolj velika, da si lahko privoščite tečaj ali kaj podobnega, raziščite načine, kako lahko svoje znanje razširite zastonj. Torej, sestavite seznam in raziščite načine, kako "nahraniti svojo dušo in možgane," piše 24sata. Oglejte si inspiracijske TED pogovore, poiščite brezplačno izobraževanje na spletu ali se udeležite zanimivih srečanj v svoji skupnosti.

3. Praznujte s simboliko

Kupite si nekaj samo zato, ker predstavlja nekaj posebnega v vašem življenju, nekaj, s čimer ste povezani in ima za vas določeno simboliko. Odraža vidik vašega notranjega sveta in spodbuja pozitivne občutke v vas. Kupite simbol, da se spomnite na nekaj pomembnega, kar ste storili, ali nekaj pomembnega, kar ustvarjate. Nekaj, kar vas bo spominjalo na trenutek sreče ali dosežen cilj. Če nimate dovolj denarja, da bi si ga privoščili, poiščite brezplačno alternativo. Lahko se na primer odpravite na sprehod v bližnji gozd, najdete prostor, ki sprosti, osreči ali vas navdihne in se z njim povežete.

Jasno je, da denar ni tisto, kar osrečuje ljudi, ampak potencial, ki ga ponuja: bogastvo je v tem, kar si človek lahko privošči s tem denarjem. Denar in sreča sta torej veliko tesneje povezani, kot se sprva zdi, vendar le, če nekdo pravilno vlaga in porablja denar.

Nova pravila

Če prihranite denar le za "nujne primere" in ga ne uporabljate za uživanje v svojem kratkem življenju, spremenite svojo psiho prav toliko, kot bi jo, če nerazumno trošite. Pomislite torej, kaj je za vas pomembno. Spontanost? Filantropija? Pustolovščina? Ustvarjalnost? Ko se zaveš, kaj je zate pomembno, začni tja vlagati denar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  11 .07. 2021 ob  13: 18
Pravljice!