VRANJEŠ PO PORAZU: "Moji fantje so v teh treh tednih naredili izjemen posel"

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila končno četrto mesto na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Po petkovem polfinalnem porazu proti Španiji z 32:34 (15:20) je na včerajšnji tekmi za tretje mesto v Stockholmu klonila še proti Norveški z 20:28 (9:12).

Slovenski rokometaši so na odločilnih tekmah letošnjega evropskega prvenstva v Stockholmu izgubili tako proti Špancem v polfinalu kot proti Norvežanom v tekmi za tretje mesto. Po teh porazih na najbolj prestižnih tekmah je ostal grenak priokus, a tudi zadovoljstvo nad opravljenim delom na Švedskem.

"Če bi nekdo pred začetkom turnirja ponudil, da se bomo uvrstili v polfinale in igrali za tretje mesto, potem bi to takoj kupil," je takoj po tekmi dejal Vranješ.

Žal ni šlo. V domovino se vračamo kot četrta najboljša ekipa v Evropi. Hvala vsem za podporo! ???????? #mislovenci #dreamwinremember #ehfeuro2020

Posted by Rokometna zveza Slovenije on Saturday, January 25, 2020

"Na današnji tekmi za tretje mesto, a tudi na petkovi polfinalni, enostavno nismo imeli dovolj moči. To moramo v prihodnjem obdobju popraviti, podrobna analiza bo pokazala, kje smo delali napake. Z opravljenim delom sem izjemno zadovoljen, moji fantje so v teh treh tednih naredili izjemen posel. Nismo osvojili kolajne, a četrto mesto je za nas velik uspeh. Menim, da smo na dobri poti," je dodal Vranješ.

"Po takšnih porazih so igralci razočarani, kar pa je povsem normalno. Gre za ambiciozne športnike, ki igrajo na visoki ravni, vsak tovrstni poraz pa močno boli. V tej žalosti pa jih moramo spomniti, da so dobro opravili svoje delo. Vedno je težko, ko izgubiš, iz porazov pa se lahko tudi veliko naučiš," je še na koncu dodal Vranješ.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  26 .01. 2020 ob  11: 05
Bravo fantje !!!!!!