VAS JE PO TELEFONIRANJU KDAJ BOLELA GLAVA? "Mi smo dokaz za škodljivost elektromagnetnega sevanja"

Slovenija

Društvo Čisto Modro nebo s koalicijo društev in civilnih gibanj proti 5G je danes v Ljubljani pripravilo javni shod proti vzpostavitvi tehnologije 5G. Kot menijo, jo v Sloveniji uvajamo brez testiranj glede varnosti za ljudi in brez presoje vplivov na okolje. Protest proti 5G sicer poteka tudi v nekaterih drugih državah po svetu.

"Trdijo, da ni učinkov elektromagnetnega sevanja. Vendar pa, vas je po dolgotrajnem telefoniranju kdaj bolela glava? Mi smo dokaz za škodljivost elektromagnetnega sevanja," je zbrane nagovoril predsednik društva Čisto Modro nebo Stojan Svet. Kot poudarjajo organizatorji protesta, so z vzpostavitvijo tehnologije 5G brez ustreznih testiranj kršeni zakonski in podzakonski predpisi, ogrožena pa naj bi bila tudi varnost ljudi, živali, rastlin in celotnega ekosistema.

Približno 200 zbranih je zato danes na Prešernovem trgu od vlade zahtevalo, da prepreči vzpostavitev omrežja 5G in tako zaščiti zdravje državljanov. Zdravje pred profitom, 5G - to je samomor, 5G škoduje okolju, čebelam in rastlinam ter 5G je biološki eksperiment, je le nekaj sloganov, s katerimi so na transparentih opozarjali na po njihovem mnenju škodljive posledice vpeljave nove tehnologije.

@stop.5g @stop5 @stop5gnow @stop5g @stop5gcentralcoast @stop5g_nl @stop5gtexas @stop5guk @stop5gslovakia @...

Posted by Stop 5G Global on Friday, January 24, 2020

Organizacija STOP5international, ki združuje prostovoljna združenja in posameznike po svetu, je sicer današnji dan razglasila za svetovni dan proti 5G. Kot izhaja iz zapisanega na njeni spletni strani, protesti proti 5G danes potekajo tudi v nekaterih drugih državah po svetu.

Vzpostavljanje omrežij 5G po svetu že od začetka spremljajo opozorila o njihovih domnevnih škodljivih učinkih in varnostnih tveganjih, burna razprava zagovornikov in nasprotnikov uvajanja 5G poteka tudi v Sloveniji. Ministrstvo za javno upravo je v petek v zvezi s tem pripravilo posvet, na katerem je bilo znova slišati nasprotujoča si mnenja o tej tehnologiji. Na ministrstvu poudarjajo, da se država zaveda pomislekov in zadržkov, ki jih ima del državljanov do uvajanja tehnologije 5G, a mora upoštevati vse vidike ter obenem spoštovati domačo in evropsko zakonodajo. Zavzeli so se za argumentirano razpravo, ki temelji na preverjenih dejstvih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  26 .01. 2020 ob  18: 30
-1
To še ni nič v primerjavi kaj vse nas še čaka....naprimer 10G in podobno...No ja, takrat bodo že obvezne zaščitne čelade z vgrajenimi slušalkami ter virtualnimi monitorji (za "še lažjo in učinkovitejšo" komunikacijo med ljudmi), ki nas bodo ščitile pred sevanjem...
kokodek |  26 .01. 2020 ob  11: 14
sevanja so že sedaj in itak se nenehno stopnjujejo, kakor se stopnjuje vse ostalo onesnaženje planeta. dokler obstaja nenehna rast rast rast in ljudje samo govorijo a ne spremenijo življenskega sloga, je kar je...….sicer pa vsaka civilizacija enkrat propade.....