USPEŠNA ZGODBA MLADEGA PODJETJA: V Izoli je zrasla nova znamka prehranskih dopolnil

Izola

Februarja lani je na Rudi v Izoli pričela z delovanjem tovarna prehranskih dopolnil Nutra S Bio, katere proizvodi v celoti nastajajo v lokalnem okolju. Mlado podjetje, ki deluje pod okriljem švicarskega Swiss-BioNutraceuticals AG, je v lanskem letu storilo že prvi pomemben korak, saj je lansiralo novo blagovno znamko prehranskih dopolnil Natura Ceutica. V novo leto so zajadrali z obetavnimi načrti, saj načrtujejo širitev proizvodnje in obljubljajo nova delovna mesta.

Direktorica Nutra S Bio Maja Vrsajko

Celoten proces proizvodnje – od zapisa formule do pakiranja – poteka v Izoli, ki so jo izbrali kot strateško lokacijo zaradi bližine Luke Koper. Podjetje kar 90 odstotkov svojih izdelkov namreč izvozi v tujino. Sicer pa je v začetku letošnjega leta Nutra S Bio lansiral novo slovensko spletno trgovino Natura Ceutica, ki je dostopna na spletni strani https://www.naturaceutica.si/.

Prehranska dopolnila znamke Natura Ceutica

Ponujajo več kot dvajset prehranskih dopolnil za najrazličnejše potrebe

Spletna trgovina ponuja prehranska dopolnila pod blagovno znamko Natura Ceutica, ki je prilagojena posebej slovenskemu kupcu. Direktorica Maja Vrsajko ne skriva navdušenja nad prvimi odzivi strank: "Trenutno imamo v produkciji dvaindvajset izdelkov, ki so namenjeni različnim potrebam. Izdelujemo prehranska dopolnila za športno aktivne ljudi, za tiste, ki bi radi postali starši, za tiste, ki bi se radi znebili odvečnih kilogramov … In seveda raznorazne vitamine za uravnavanje prebave, krepitev imunskega sistema, zdravja sklepov in kosti ter urinarnega trakta," pojasnjuje.

Kaj je tisto, kar dela njihove produkte edinstvene? "Inovativen pristop, tehnično in strokovno znanje nam omogočajo, da lahko ponudimo izdelke vrhunske kakovosti, ki so proizvedeni v skladu z vsemi farmacevtskimi standardi po švicarski formuli," pove z zadovoljstvom.

Celotna proizvodnja poteka na Rudi v Izoli.

V prihodnost zrejo z optimizmom in obetavnimi načrti

Konec januarja se ekipa Nutra S Bio odpravlja v Dubaj, kjer se bodo predstavili na 45. sejmu Arab Health, ki je največji na področju medicinske opreme, zdravil, pripomočkov in zdravstvene oskrbe na arabskem polotoku. Glavni namen sejma, na katerem se je lani predstavilo več kot 4100 razstavljavcev iz 66 držav, je povezovati proizvajalce ter ponudnike zdravstvenih storitev z dobavitelji in distributerji ter zdravstvenimi klinikami v regiji. "Sejemski načrti za letos pa se s tem še ne končajo. V letošnjem letu nameravamo namreč obiskati še več mednarodno priznanih sejmov," dodaja direktorica.

Kaj pa preostali načrti za prihodnost? V letu 2020 načrtujejo povečanje proizvodnje, lansiranje novih produktov in odpiranje novih delovnih mest. Trenutno imajo zaposlena po dva farmacevta in tehnologa ter tri pomočnike, v petih letih pa nameravajo število zaposlenih potrojiti. Kot je pojasnila direktorica, je na Obali kakovosten kader, zato načrtujejo ostati na tem območju, se razširiti ter veliko doprinesti tako občini kot državi.