VOZNICA, KI JE Z AVTOM 'PRILETELA' V GOSTA LOKALA, V PRIPORU: "Najprej se je tresla in živčno prestopala, potem pa se 'zdrla' na sovoznika" (VIDEO)

Kronika

V soboto nekaj pred polnočjo se je v istrskem mestu Labin zgodila tragična prometna nesreča. Pijana voznica je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na teraso lokala, naravnost v skupino gostov. Za 34-letnega moškega so bile posledice trčenja prehude in je v bolnišnici umrl, še štiri osebe so bile poškodovane.

28-letno voznico je policija danes pripeljala na puljsko sodišče. Odredili so ji enomesečni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Po besedah vozničinega zagovornika Nikše Radišića, je priča sicer zgolj ena, in sicer njen sovoznik. Ko ga bo sodišče zaslišalo, bi voznico do sojenja lahko tudi izpustili iz pripora.

Voznica iz Medulina je obtožena kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let, poroča Glas Istre.

Spomnimo, da je 28-letna voznica z belim avtom znamke volkswagen polo v noči na nedeljo zaradi neprilagojene hitrosti udarila v pločnik, nakar je njeno vozilo odbilo na drugo stran ceste, kjer je prebila kovinsko konstrukcijo terase lokala in priletela v skupino gostov. V krvi je imela 1,37 promila alkohola. Po trčenju sta tako ona kot njen sovoznik v šoku obsedela v avtu. Premaknila se nista niti, ko so varnostniki lokala Rock Cafe vozilo zrinili s terase in olajšali dostop reševalcem.

Po pisanju portala Istarski, je eden izmed gostov pričel kričati: "Ali sta normalna? Kaj sta naredila?" Medtem ko so gostje lokala do prihoda reševalcev skušali pomagati ponesrečencem, sta voznica in sovoznik kot vkopana sedela v avtomobilu. Po nekaj minutah je voznica le izstopila, zaradi šoka se je vsa tresla.

"Voznica je sprva zanikala, da je pila alkohol. Rekla nam je, da ji je drugo vozilo presekalo pot in da je zaradi tega izgubila oblast nad avtom. V pogovoru z nami je ves čas trepetala. Izgledala je tako drobno in krhko, kot srednješolka," je povedal očividec nesreče in razkril, da je sovoznik ves čas ostal v avtomobilu in se ni premikal.

"Bil je kot kip, niti mežikal ni. Voznica je nato začela nervozno hoditi gor in dol, v enem trenutku pa je eksplodirala, odprla vrata in pričela vpiti na sovoznika: 'Boš že enkrat izstopil iz avta? Pridi ven iz avta!' Fant je čez nekaj minut res izstopil," očividčeve besede povzema portal Istarski. Nato so na kraj prišli policisti. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija