VOZILO PO KLANCU ZAPELJALO V SKUPINO LJUDI: Moškega stisnilo ob parkiran traktor, umrl v šempetrski bolnišnici

Kronika

V naselju Col na Ajdovskem se je v torek zvečer pripetila nesreča, ko je osebno vozilo nenadzorovano samo vzvratno zapeljalo po klančini navzdol in zadelo 67-letnega moškega. Slednji je kasneje zaradi poškodb umrl v šempetrski bolnišnici, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Ajdovski policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da se je na nekategorizirani javni površini v Colu v torek ob 20.40 zgodila nesreča, ker mlajši voznik ni ustrezno zavaroval vozilo, da se ne more samo premakniti. Mlajši voznik je namreč parkiral vozilo na klančini poleg ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in zapustil vozilo. To je nenadzorovano vzvratno zapeljalo po klančini navzdol proti skupini ljudi, ki so stali na parkirišču ob drugi hiši. Vozilo je pri tem oplazilo 62-letnika, ki je dobil lažje poškodbe, 67-letnika pa je vozilo stisnilo ob parkiran traktor. Pri tem je vozilo poškodovalo še več drugih parkiranih avtomobilov. Hudo poškodovanega 67-letnika so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico, a je ponoči umrl.

O zadevi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Preiskovalni sodnik pa je odredil sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino. Policisti nadaljujejo dodatno zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah tragične nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega moškega kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Za posledicami prometnih nesreč je v letošnjem letu na Severnem Primorskem umrlo deset oseb, so še sporočili s policije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija