VINAKOPER Z NOVO DEGUSTACIJSKO IZKUŠNJO: V Vinskem butiku začutite pristne okuse Istre (VIDEO)

Koper

Vinska klet Vinakoper je za ljubitelje žlahtne kapljice in istrskih dobrot pripravila novo degustacijsko izkušnjo, ki jo ponuja Vinski butik Hiše refoška. Na enem mestu vam ponujajo pristne okuse Istre, od najkakovostnejših vin do najrazličnejših lokalnih dobrot.

Tako boste na policah nove prodajalne poleg bogate palete vin iz koprske kleti našli še vrhunska vina drugih istrskih vinarjev, ki so bila nagrajena na različnih tekmovanjih doma in po svetu. Na voljo so vam tudi ostale istrske dobrote, kot so izdelki s tartufi, siri, suhomesnati izdelki in drugi pristni okusi Istre.

"Kupcem, zlasti tistim, ki zaradi časovne stiske ali drugih ovir ne bodo uspeli obiskati širšega območja, bomo na enem mestu ponudili najkakovostnejšo ponudbo vin in ostalih gurmanskih posebnosti lokalnega značaja, istočasno pa želimo srednjeročno postati stičišče najboljše istrske kulinarike in vin ter tako nagovoriti različne segmente kupcev, ki cenijo identiteto, vrednote ter enogastronomsko ponudbo naših krajev," je povedal direktor Vinakopra Borut Fakin.

Poleg prodajalne so v koprski vinski kleti uredili tudi vinski butik, kjer je možna degustacija 16 različnih vin prek dveh sodobnih vinomatov. Odločitev, koliko vzorcev vin bodo poskusili, je prepuščena obiskovalcem, poskusijo pa lahko tudi najrazličnejše istrske dobrote. 

Še posebej zanimivo je vsak petek popoldan in v soboto dopoldan, ko degustacije potekajo v sodelovanju z lokalnimi ponudniki istrskih dobrot, kar z izbranimi vini tvori odlično kombinacijo. Vinski butik je sicer odprt od ponedeljka do petka od 8.30 do 19.00 ter ob sobotah od 8.00 do 17.00.

Deli novico: