VELIKA NAPAKA PRI CEPLJENJU PROTI COVIDU: Osem oseb prejelo kar petkratni odmerek cepiva

Svet

Zaradi napake posameznika je osem zaposlenih v domu za starejše v nemškem kraju Stralsund v zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska v nedeljo prejelo petkratni odmerek cepiva proti covidu-19. Sedem žensk in moškega so po dogodku poslali domov, na spletni strani poroča nemški časnik Bild.

Fotografija je simbolična.

Kot so danes sporočili pristojni, so kasneje štiri prizadete preventivno sprejeli v bolnišnico na opazovanje. Vsi imajo gripi podobne bolezenske znake. Ob tem so dodali, da so po navedbah proizvajalca cepiva Biontech večje odmerke cepiva že preizkusili tudi sodelujoči v prvi poskusni fazi testiranja cepiva in da je vse potekalo brez hujših posledic, prav tako niso zabeležili nobenih trajnih, neželenih posledic.

Predstavnica Biontecha je to informacijo potrdila in dodala, da so med poskusnim testiranjem brez hujših posledic preizkušali odmerke do 100 mikrogramov. Običajni odmerek cepiva je 30 mikrogramov. Ob tem je opozorila tudi na navodila podjetja, v katerih se prvi stavek glasi, da gre za ampulo z več odmerki, njeno vsebino pa je potrebno pred uporabo razredčiti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija