VELIK POŽAR V NARAVI: Gasilci iz različnih primorskih krajev na pomoč (FOTO)

Kronika

Požar, ki se je v nedeljo vnel na hrvaški strani Žabnika, je včeraj zašel na slovensko stran in zajel območje v občini Hrpelje – Kozina. Klic na pomoč so sprejeli v postojnskem regijskem centru za obveščanje 112. Prvi so na kraj pripeljali gasilci PGD Materija in sežanski poklicni gasilci, ki so ugotovili, da se je požar zaradi močne burje razširil na težko dostopen teren.

Akcija je hitro stekla, na pomoč so poklicali še gasilce PGD Sežana, Divača, Senožeče, Podgrad, Komen, PIGD Plama Podgrad in helikoptersko posadko slovenske vojske. S pomočjo hrvaških kolegov jim je uspelo požar pogasiti do 15.15.

Na požarišču so nato izvajali požarno stražo. Na slovenski strani je pogorelo tri hektare borovega gozda in 16 hektarjev suhe trave ter grmičevja. Večjo površino je požar zajel na hrvaški strani. Intervencijo so zaključili ob 21.10.

V intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, pet ZGRS Sežana s tremi vozili, pet PGD Sežana z enim vozilom, štiri PGD Divača z enim vozilom, sedem PGD Senožeče z dvema voziloma, šest PGD Podgrad z dvema voziloma, dva PGD Komen z enim vozilom, šest PIGD Plama Podgrad z enim vozilom, helikopter Slovenske vojske s posadko in policisti PP Kozina. Za logistično podporo sodelujočih je poskrbela Civilna zaščita Občine Hrpelje - Kozina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija